Много хора си представят, че здравословното хранене изключва всички вкусни храни, които доставят наслада за небцето. Това е грешна представа, която заблуждава всеки, който иска да започне да се храни здравословно.

Балансираното хранене не изключва насладата от храна. Напротив, в него не влизат всички вредни храни, които дори и вкусни, не доставя достатъчно удовлетворение на тялото ни, защото съдържат изкуствени съставки, които ги допринасят за вкусът им по неестествен начин.

Ние от Workout.bg добре сме запознати със здравословният начин на живот и правилното хранене и с радост се наслаждаваме на вкусната храна, която доставя важни хранителни вещества за организма.

В тази статия ще ви предложим няколко рецепти, чиято основна съставка е протеина на прах. Хранителните добавки от този вид са един страхотен начин, чрез който да увеличите приема на протеин и да добавите към режима си на хранене нужното количество от тези макронутриенти.

Предполагаме, че щом сте в блога на Workout.bg сте добре запознати с ролята, която протеина има в изграждането на мускулна маса. Това е едно от основните вещества, които е препоръчително да се набавят чрез храната или чрез хранителни добавки от активно спортуващите хора.

Протеинът е от съществено значение за изграждането на тъканите в тялото и растежа на мускулите. Това го прави задължителна част от диетата на всеки фитнес ентусиаст, който цели да постигне бързо качване на мускулна маса.

Един от най-добрите начини да си набавите нужното количество протеин е чрез приема на протеин на прах. В следващите редове ще ви дадем идеи за няколко вкусни рецепти, които да приготвите с протеин на прах. Обещаваме ви, че ще си оближете пръстите.

Протеинови смутита: заредете се преди тренировка

Протеиновите смутита са много популярни сред активно спортуващите, защото се приготвят бързо и лесно. Това ги прави страхотна алтернатива за междинни хранения или начин за зареждане с допълнително енергия преди тренировка.

Може да си приготвите протеинови смутита от протеин на прах вкъщи като следвате тази лесна рецепта за шоколадово смути с банан.

Необходими продукти:

  • 1 банан;
  • 1 порция (около 30 грама) протеин на прах с вкус на шоколад;
  • 1 чаша прясно мляко или растително мляко;
  • 1 супена лъжица какао на прах;
  • 1 супена лъжица бадемово масло;
  • 1 супена лъжица мед.

След като набавите всички необходими продукти следва да ги смесите в блендер, където ще се получи гладка консистенция. Може да добавите лед, който да направи напитката по-приятна за консумация през горещите летни дни.

Усещате ли вече приятният вкус в устата си? Опитайте тази лесна рецепта и си осигурете допълнително енергия, която да вложите в интензивна тренировка след приема на смутито.

Палачинки с протеин на прах: здравословно начало на деня

Палачинките са любима закуска на много хора, а добрата новина е, че не трябва да се отказвате от тях само, защото сте решили да се храните по-здравословно. Представяме ви протеинова алтернатива на една от най-вкусните закуски: палачинки с растителен протеин на прах.

Сутринта е едно подходящо време за прием на протеин, който да ви осигури енергия за целия ден. Следвайте тази рецепта, за да приготвите най-вкусните протеинови палачинки.

Необходими продукти:

  • 1 порция (около 30 грама) протеин на прах с вкус по избор;
  • 1/2 чаша овесено брашно;
  • 1 чаена лъжичка бакпулвер;
  • 1/2 чаша прясно мляко или растително мляко;
  • 1 яйце;
  • 1 чаена лъжичка ванилов екстракт;
  • Подсладител (мед или стевия).

Следва да смесите всички налични съставки в купа и да разбъркате добре, за да получите хомогенна смес. Предварително загрейте тигана с малко масло в него. Сигурни, сме че следващите стъпки са ви ясни. Не забравяйте да се забавлявате докато приготвяте палачинки с протеин на прах.

Кекс с протеин на прах: шоколадово изкушение

Всички ние изпитваме нуждата да се поглезим с нещо сладко. Това обаче, не влиза в много от хранителните режими. Тук не говорим за захарни изделия като вафли и бисквити, които не само не се включват в здравословния начин на хранене, но са и много вредни.

Ние ви предлагаме една не по-малко вкусна алтернатива, с която да подсладите живота си по здравослоявн начин. Пригответе кекс с протеин на прах като следвате рецептата, която ви предлагаме, за да не се лишавате от вкуса на шоколада, дори когато искате да свалите излишните килограми.

Необходими продукти:

  • 500 мл мляко;
  • 3 яйца;
  • 2 мерителни лъжички шоколадов протеин на прах;
  • една голяма чаша пълнозърнесто брашно;
  • 3 с.л какао;
  • ванилия;
  • бакпулвер;
  • стевия.

Първо трябва да смесите млякото, яйцата и ванилията и да ги разбъркате. В друга купа пълнозърнестото брашно и шоколадовия протеин като към тях добавите бакпулвера, какаото и стевията.

След като сместа и в двете купи е добре разбъркана следва да ги смесите и да продължите с бъркането до получаване на хомогенна смес. Следва да загреете фурната и да изпечете сместа на 180 градуса за около 20 минути.

Този кекс с протеин на прах е страхотен десерт, който да поднесете на вашите гости или да си хапнете сами.

Това бяха само част от най-любимите ни рецепти с протеин на прах. Винаги може да развихрите въображението си и да създадете здравословни сладки изкушения по ваш вкус.