Когато опрат до отслабване, но с желание за трайни резултати, жените първо поглеждат към чинията си, което е разумно, но невинаги води до ефективност още през първите дни. Защо след като погледнат към ястията, които консумират, резултатите все пак закъсняват?

В днешното четиво няма да се обясняваме излишно, защото като опре до сваляне на килограми често време няма, а желанието за реални резултати е толкова голямо, че не ни остава друго, за което да мислим.

В редовете до края ще ти покажем как да отслабнеш бързо, но и трайно, което от много се счита за невъзможна/нереалистична комбинация.

1. Диета за мързеливи

Да, едва ли някой мързелив и муден човек ще предприеме каквито и да е промени по тялото си посредством диети, но този режим носи името си гордо. Защо?

Нямаш време "да се обърнеш" през деня си? Нямаш време да готвиш сложни кето рецепти, да мериш грамове/калории, да пресмяташ дефицити, да изгаряш мазнини, въглехидрати, протеини, баланси, макросите са ти непонятни, въпреки че ги изброихме един по един в предното изречение? Хванахме те!

Шегичка! Спираме с глупостите - имаме много добри новини за теб.

Съществуват лесни, ефективни и не много "шедьовърни" рецепти, за които всеки се превръща в готвач от световен ранг. Ако се намери в почти всяка дума от изброените по-горе, то на теб ти е необходима "мързелива диета".

Основният ѝ принцип е преди хранене да изпиеш 2 чаши чиста ТОПЛА вода. "Топла" е с главни букви, защото това е основното и много важно правило, за да подейства диетата ти благоприятно и реално да даде резултати след като я задържиш в деня си достатъчно време.

Топлата вода ще ти помогне да утоли глада ти, а заедно с това ще ти даде онова усещане за сигурност, че няма как да преядеш.

Останалите неща са ясни - три основни хранения дневно, няма нужда да ограничаваш продуктите, но все пак ограничи сладките, празните калории, намиращи се в лъскавите пакети по щандовете, избягвай пърженото и особено мазното.

Останалото е плод на въображението ти, красавице!

2. Елда

Да, това е името на една от най-ефективните диети, измисляни някога от човек. 10 кг на седмица звучи ли ти добре? Предполагаме, че вече четенето на този текст от твоя страна ни е в кърпа вързано.

Кашата от елда се приготвя на пара, а не се вари, както обикновено сме свикнали да виждаме този продукт в ястията. Ако си готова да жертваш малко от вкусовите характеристики на гозбата, но пък си убедена в целта си, то действай смело и направи тази елда на пара!

Тънкият момент в приготвянето е да го направиш от предната вечер, защото приготвянето на пара все пак отнема време.

3. Диетата на Дюкан

Едни от най-добрите диети за човешкия организъм, която е доказала действието си с времето е протеиновата диета. Тази тук е именно такава, така че чети внимателно, защото ти даваме прекия път към добрата фигура.

Пиер Дюкан е привърженик на почти тоталното отхвърляне на каквито и да е било храни, богати на въглехидрати през тази диета, така че забрави карбс-а.

Можеш да ядеш каквото си искаш, стига да няма въглехидрати, а почти целия макрос в храната да е протеин. За всички дами в аудиторията, които са готови да практикуват тази диета трябва да знаят, че е добре да се въоръжат и с търпение, за да мине поне месец за свалянето на 10 кг.

Все пак тук не става дума за глад, а за прием на хранителни вещества, така че бъди търпелива - резултатите ще дойдат, защото все пак хапваш протеини, а те засищат дори и с малки дози.

Бонус Трик: Тази диета можеш да примесиш с онази, с която започнахме този текст - първата описана в четивото. Така едновременно ще хапваш малко, но и малкото количество ще бъде "правилното", ако можем да го наречем така.

4. Кефирна диета

Една от най-популярните в живота на една жена. Може би няма дама, която поне да не е чувала за нея. Ако ТРЯБВА да отслабнеш тук и сега (дето се вика „от сутрин до пладне“) моно кефирната диета е един от най-добрите избори.

Имай предвид, че бързите резултати не се постигат лесно. Балансът в диетата обаче идва от това, че е бърза (т.е. зверските ограничения няма да са за дълго).

Литър и половина кефир на ден. Толкова с храненето… пиенето… храненето. Не знаем точно как да го наречем, така че ще го съкратим до: „с това се изчерпва приемът ти на хранителни вещества за деня“. Действай – ще останеш поразена от ефекта, мъжете също.

5. Диета номер 5 се казва „Диетата за 5 дни“

Тя се изпълнява по методът „Стълба“ и ти носи от -5 до -8 кг за 5 дни. Дните ти са подредени по следния начин:

  1. Почистващ ден: Гладуване + редовно пиене на вода (за някои гладуването е по-лесно, когато е чисто, т.е. няма дори и течности).
  2. Възстановяване от глада: Млечни продукти (оригиналът на диетата е ферментирали млечни продукти, но ако ти е твърде екстремно – недей).
  3. Енергичен ден: Тук ти трябва глюкоза – може да си я набавиш от стафиди, мед и други ЕСТЕСТВЕНИ продукти. Без вафли.
  4. Изграждащ ден: тук се фокусираме към високопротеиновите храни.
  5. Изгаряне на мазнини: Тук фокусът пада върху фибрите, които задоволяват глада.