Здравословното хранене нашумя изключително много преди години, когато се появиха наведнъж няколко филма със стряскащи кадри, статистики и изводи. Хората приеха доста сериозно идеята за това, че неправилното хранене може да убива.

Е, резултатът е следния - масово излизане на нови и нови диети, коя от коя по-добра, коя от коя по-идеална и завършена. Нови и нови специалисти излизат публично и говорят, че те са хората, които могат да променят живота ти и респективно да повишат неговото качество.

Дали да се довериш или не - изборът е само и единствено твой. Трябва да можеш да усещаш цената, която си на път да платиш, ако избереш да поемеш по пътя на промяната.

Тук става дума за множество лишения, куп новости, с които е добре да свикнеш, както и много различни съвети и знания, от които трябва да черпиш най-важното, да го систематизираш в съзнанието си и най-вече да го пригодиш към себе си.

Готов ли си, драги читателю на блога на Workout.bg да отвориш нова страница в живота си?

Ако избереш да вървиш по пътя на промяната, то ние сме готови да бъдем твоя постоянна опора не само чрез хранителни добавки и подходящи аксесоари, но и с различни съвети и проверени експертни мнения, чрез които да си набавяш знания точно толкова, колкото ти трябват.

Добре дошъл при нас - мястото, където освен всичко останало, ще намериш и съмишлениците, с които да се конкурираш, но и с които да се мотивираш, за да може този път да не е като предишния! Ето така се променя начин на мислене и предварителна настройка към крайната цел, ние сме за това - да ти помагаме.

В настоящото четиво ще научиш как да успееш да превъзмогнеш фазите на отказване, както и онези моменти, в които най-често можеш да попаднеш в състояние на някакъв застой.

Здравословното хранене не е от най-лесните занятия за изпълнение, защото трябва много дисциплина, много самостоятелно следене на собствените резултати и т.н.

Ти, обаче си преминал най-тежката задача и при това си я изпълнил отлично - приел си, че има проблем, по който ще се работи. За останалото ти трябва професионална помощ, където се появяваме ние - Workout.bg!

За всичко можеш да се довериш на нас - както за продукти, които да ти помогнат за постигането на целта, така и за съвети.

Разбира се, понякога всичко е строго индивидуално и основните принципи не помагат особено. Тогава е добре да се обърнеш към специалист, който да се запознае с твоето състояние и да помогне максимално съвестно и да работи с теб индивидуално.

 

Защо все се намира някакъв камък, който да обърне каруцата

Препъникамъкът винаги излиза от най-неочакваното място. Представи си как спазваш стриктна диета за смъкване на килограми посредством извеждане на излишната вода от организма, но изведнъж ти се налага да заминеш на почивка или друг вид ангажимент, на който има изобилие от всякакъв вид храна.

Всички знаем, че храната по време на почивка е вкусна, услажда се изключително много, а броенето на калории отстъпва на броенето на дните, които остават до края на почивката и стремежът ни да минат колкото се може по-бавно. В тези моменти диетата най-лесно се разваля.

Твоята задача на почивка или пък на друг вид събиране, където изобилието е огромно, е да спазиш колкото се може по-голяма дисциплина и да не се отпускаш с яденето на тестени и захарни изделия на първо място и след това количеството на останалите храни да е съобразено.

Не се дъни по същия начин, както го допусна и предния път.

 

Как този път да е различен от предния

Направи всичко по силите си да не обезсмисляш усилията, които си вложил в идеята за смъкване на килограми досега. Само си представи какво задоволство ще изпиташ, когато се върнеш от почивка и разбереш, че си се справил по най-добрия възможен начин с ограничението от похапването на това-онова.

Резултатите няма да закъснеят, а дори напротив - ще забързаш процеса с изграждането на желязна дисциплина, която ще ти служи занапред. Тя ще бъде първата ти опора след нас, разбира се.

Диетата се спазва сравнително трудно. Заради това е необходимо да положиш нужните основи, върху които след това да стъпиш.

За да са колкото се може по-устойчиви основите, които полагаш сега, трябва добре да премислиш приоритетите си в бъдеще. Ако основната ти цел, към която вървиш, е да покачиш мускулна маса, то трябва да приемаш повече калории, отколкото изразходваш.

Естествено, за да е положителен ефектът, храната, която приемаш, трябва да бъде възможно най-изчистена от прекалено много въглехидрати (като едновременно ги запазиш достатъчно, за да имаш енергия за тежки силови тренировки).

От друга страна, ако желаеш да смъкнеш килограми бързо, но ефективно, не ти трябва глад, а по-скоро балансирана диета с редовно хранене.

Ето така ще вървиш постепенно и сигурно към целта си като и в двата случая ще имаш нужда от хранителен режим, който да е напълно съобразен с нуждите ти. Запомни, че дори и да желаеш отслабването, ти трябва достатъчно хранене.

Добре дошли в света на успелите хора, които са съумели да постигнат целите си!