Хората се доверяват на положителните действия на билките спрямо организма ни от хилядолетия насам. Реално погледнато, ако от днес си решил да поканиш разнообразен асортимент от билки в живота си, то не правиш нищо кой знае колко ново, но все пак това е доказано ефективен начин да бъдеш здрав, така че те поздравяваме.

За да живееш добре благодарение на билки е добре да се справиш на първо място с избора им, а не толкова с дози, количество, начин на прием – тези три неща идват във втория етап, когато вече си наясно с подбора си на съставки за добър и здравословен живот.

Ние от Workout.bg знаем, че за теб е важно да живееш здравословно колкото се може по-дълго и лесно да успяваш да постигаш желаните от теб резултати. Нашите клиенти знаят, че ние сме тук именно заради това – да подпомагаме начина им на живот ежедневно.

Защо изобщо да заложим на билки

Не оставайте с грешно впечатление - не никак лесно да предпочетеш билките и продуктите на билкова основа пред онези със силни, мощни и доказани активни съставки.

Лесно е да кажеш, че билките са по-еко, по-чист вариант на живот, но не е лесно да се отречеш от бързите резултати и да очакваш заветното натрупване на конкретни вещества в организма, за да видиш нужния ефект.

Именно това правят всички онези хора, които предпочитат чай вместо шейк от поредната химично придобита в лаборатория хранителна добавка.

Поради стрес, депресия, плато във взаимоотношенията ни с партньора до нас, развален режим на сън-будно състояние, както и приема на конкретни лекарства, придружени с болестите, многото тренировки и куп други проблеми в ежедневието, можем да започнем да се оплакваме от проблеми в половата ни система.

Нещо важно – половата ни система е и в мозъка, защото именно той влияе на настроението ни, а то пряко се отразява върху отношението ни спрямо секса. За щастие, ние от Workout.bg сме тук, за да ти дадем информация за състоянието ти и някои възможни варианти за неговото преодоляване.

Правим това поради две причини – масово подценяване на проблема с либидото при мъже и жени, както и подценяване на самите лековити свойства на билките. Хубаво е все пак, ако харесаш някаква билка от посочените по-долу, да се съветваш с лекаря си дали е добра идея конкретно ти да ги приемаш често.

Билки за либидо при мъже

Асафетида стимулира производството на полови хормони при мъжете. Това подобрява либидото и самата еректилна функция.

Доказана при достатъчен процент от мъжете по света, към асафетида има сериозен интерес. Ефектите от редовен прием, обаче все още се изследват от учените, което все пак носи известна доза песимизъм. Ти пробвай за себе си и може да ни споделиш какво забелязваш и какво не.

Гуарана е една известна билка, на която дори сме посветили цяла категория в нашия онлайн магазин за хранителни добавки и професионални фитнес уреди на топ цени. Тя съдържа немалки количества от веществата кофеин и теобромин, заради чието присъствие тя действа тонизиращо и за ума ти, и за тялото ти.

Ето защо не е никак зле да я приемаш и ти. Кръвоносната система също се повлиява доста добре заради разширяването на кръвоносните съдове. Тук е и основното благоприятно въздействие спрямо либидото. Важно е да не смесвате билката с антидепресанти.

Гинко Билоба е още една радваща се на популярност билка, от която наистина трябва да се възползвате час по-скоро. Защо?

Тя е полезна заради прякото си въздействие върху ниското либидо и сексуалните проблеми изчезват поради директната атака срещу проблема. Тя се е доказала с времето и при проблеми с паметта, но вече знаеш, че можеш да разчиташ на тази билка и при сексуални неразположения.

Билки за либидо при жени

Е, дами – имаме нещо и за вас!

Бразилски женшен и неговият прием водят до невероятни ползи при нежния пол. Този природен дар увеличава осезаемо нивата на естроген и оттам спомага за регулацията на хормоналния баланс при дамите.

Ако сте уважаваща себе си дама и искате сексуалният ви живот истински да ви удовлетворява – доверете се на бразилския женшен. Доказано той води не само до засилено желание за секс, но и до по-голямо удоволствие повреме на полов акт.

Корен от мака е истински лек при хормонален дисбаланс при дамите. Според някои изследвания на тази иначе доказала се във времето билка, коренът от мака спомага за по-удовлетворяващ секс.

Ето защо всяка дама, която желае постигането на възход в леглото и по-широка усмивка поради постоянна задоволеност, трябва да пие корен от мака тогава, когато ѝ е удобно.

В заключение

Можем да кажем, че билките, които изброихме са максимално проверени с достатъчен брой изследвания във времето. Това ще ви помогне да изберете по-лесно своите билки следващия път, когато сте в магазина и имате нужда от нещо ново, което да постави ред в ежедневието ви.

Сексуалният живот, макар и пълен с удоволствия, понякога бива подценяван от хората. Присъствието му може и да разсейва от време на време, но отсъствието му може да ви превърне в сприхав и неуспял човек, потънал в собствен свят.