Искаш да си колкото си може по-далеч от статистиките за затлъстяване?

Искаш ли да правиш много ефективни тренировки дори и у дома?

Искаш ли да отслабнеш?

В основата си целта на спининг тренировките е да отърве практикуващите ги от излишните килограми и от затлъстяването. Дали ще ги правите у дома, или навън на чист въздух - няма никакво значение.

Във фитнес залата можете да увеличите натоварването успешно. Респективно, заедно с натоварването расте и темпото на извършване на упражнения, съответно и напрежението.

Тренировката може да е с различна продължителност като най-често продължителността е най-много около 90 минути. Всичко около продължителността се решава изцяло от инструктора, водещ процеса.

Обещанието на хората, практикуващи тази тренировка и това, което споделят онези, които редовно се подлагат на нея, са категорични, че след това ще чувствате прилив на енергия, а не умора.

Ако си готов да разбереш какво още ще ти даде подобен вид трениране и дали да го превърнеш в нещо, което правиш редовно - довери се на информацията, положена в настоящото четиво в блога на онлайн магазин Workout.bg!

 

Защо е полезно да го практикуваме

Наднормено тегло?! Сложи край още днес и започни да се информираш как да постигнеш обрат в битката с килограмите.

С помощта на спининг тренировките, ти много ефективно би лишил проблема с излишните килца, така че мятай се на колелото и стегни тялото си, подготвяйки го за победа с всяко завъртане на педалите!

Тук трябва да кажем, че освен килограмите, ти ще нормализираш състоянието и на мускулите. Защо? По своето естество този тип тренировки са си високо интензивни.

Това означава, че съвсем успешно ще стегнеш мускулите на краката, гърба, задните си части, както и корема. Тренировките ще ти помогнат да поддържаш добро кръвообращение, а сърдечно-съдовата система ще бъде в отлично състояние и сърцето ще е здраво.

Голямото количество калории ще бъде изгорено заради този тип тренировки. Защо? Защото натоварването бива разпределено равномерно, а това означава, че участие се взима комплексно от повече от една мускулни групи.

Дори ръцете влизат в цялата тренировка, което за тренировка на колело си е истински успех.

Резултатите - топ тяло, с много добре развито сърце и комплексно крепко здраве, което ще ти се отблагодарява всеки изминал ден, независимо какво правиш - дали гониш автобуса, или ходиш по тротоара и отиваш да отметнеш някоя и друга задачка в списъка си за днес.

 

Можем ли "да го караме" само на спининг тренировки

Реално погледнато и да, и не.

Да, защото, ако желаете да изпълнявате само аеробни упражнения, можете да "заситите" тялото си само с тях. Те, обаче доказано не са достатъчни, за да задоволите тялото си с нуждата от движение и по-скоро с нуждата му от стягане на мускулатурата.

Запомнете: Добре изваяно тяло и високи нива на работоспособност НЕ може да се постигне само и единствено с аеробни тренировки, трябват и такива с тежести, за да се засили и метаболизмът.

Лошото е, че спининг тренировките така и не успяват да вкарат тялото в режим на абсолютно натоварване, тъй като някои определени мускулни групи не участват в упражненията.

Причината се корени в това, че при въртенето на педалите основно участват краката, а и нека не забравяме, че мускулите на краката не са никак малки и имат нужда от сериозно възстановяване в последствие.

Ако тренирате само по спининг метода, ще се получи така, че да развиете основно бедрата и краката си, а останалата част от тялото ви ще изглежда несъразмерно и нехармонично развиващо се, което едва ли е вашата цел.

Ето защо има инструктори, които вярват в идеята на компенсацията на останалата част от тялото, която не участва сериозно в карането. Да, по този начин вече ще можете много добре да развиете равномерно своето тяло.

 

Как да се възстановяваме след тях и може ли всеки ден да ги практикуваме

Както вече казахме, спинингът е вариант за тренировки, които развиват в сериозна степен вашите бедра. Това означава, че четириглавият мускул се натоварва изключително много, което автоматично означава, че времето за възстановяване би било доста голямо.

Въпреки това, обаче повечето хора практикуват този вид тренировки около 3 или дори повече пъти седмично. Ако спинингът е точно вашето любимо занимание за свободното време след работа, можете да го правите дори и 5 пъти, стига да се чувствате заредени и да хванете тялото си, че се възстановява достатъчно бързо.

Лошото е, че ако надцените себе си, можете лесно да се докарате до сериозни наранявания на долната част на тялото. Това може да е в областта на коленете или на бедрата.

Разбира се, гърбът също е силно застрашен, а това със сигурност е прекалено голямо място от тялото - площ, която може да представлява сериозна предпоставка за контузии, а да не говорим, че тези травми могат да станат и хронични.

Не са случайни местата, които ви изброихме по-горе, защото натоварването от спининг тренировките попада именно там. Тъй като тези натоварвания не са никак леки, някои хора се консултират с лекар преди да се запишат, за да видят дали тялото им може да издържи този вид ежеседмични натоварвания.