Всяка жена има своя представа за перфектния строен силует.

Една характеристика сякаш обаче се препокрива във всички блянове за изваяна фигура и това е изящната талия.

Тя се възприема от много хора като символ на женственост и едва ли има жена, която не би предпочела да се радва на такава.

И обикновено от там започва борбата с коремните преси и планковете, която често се оказва доста трудна за водене, особено когато дамата за пръв път вкусва удоволствието от тренирането.

В днешната публикация ще разгледаме един доста разчупен, леко забавен и много интригуващ вариант за тонизиране на тялото – упражнения с масажен обръч.

Какво представляват масажните обръчи

⭐Препоръчан продукт

Масажен обръч на MP Sport

MP Sport масажен обръч

49.95 лв

Поръчай

Това е тренировъчно пособие, което поне в България не сме свикнали да виждаме често. Причината е, че повечето хора, които обичат да тренират с такъв фитнес аксесоар, предпочитат да го правят у дома.

Това съвсем не е традиционен начин за стягане на коремните мускули и извайване на силуета и точно това е едно от нещата, които го правят толкова привлекателни.

Масажният обръч е проектиран да осигури масажиращ ефект върху тялото, по време на въртенето му около различни негови части. Обикновено повърхността му е неравна с меки неравности или е  равна, но покрита с малки магнитни издатини (двата основни типа масажни обръчи).

При въртене тези компоненти масажират тялото, осигурявайки различни предимства на трениращия.

Обичайно тези обръчи са по-тежки от класическите обръчи, които се използват за гимнастика или игра. Изработват се от различни видове материали като пластмаса, гума и пяна, като в изработката може да се използват и магнити или тежести.

Кои мускули може да тренирате с масажни обръчи

Коремни и бедрени мускули на женаТе могат да се използват за упражняване на ръцете, краката, врата и разбира се – талията и кръста. Те са забавен начин за внасяне на повече активност в ежедневието и то в чисто домашни условия, без да се налага да се прекрачва прага на залата. Тренира се почти цялото тяло.

Кръговите движения около корема тренират неговите коси и напречни мускули и въздействат  върху мускулите на гърба, отговорни за стабилизирането на гръбначния стълб и поддържането на добрата стойка.

С добра тренировка с масажен обръч може да таргетирате и мускулите на долната част на тялото – дупе и крака, включително квадрицепсите, прасците и глутеусите, а също така и да тренирате подколенните сухожилия, които работят заедно за осигуряване на стабилност на тялото по време на движение.

Мускулите на ръцете и раменете също се ангажират, затова ако искате да тонизирате бицепсите, трицепсите и делтоидите, съвсем спокойно може да използвате своя масажен обръч.

Какви са предимствата на упражненията с масажен обръч

Основната идея зад създаването на фитнес масажни обръчи е да се подпомогне кръвния поток, да се стимулира лимфния дренаж и това да доведе до намаляване на възпаленията, облекчаване на мускулното напрежение и цялостно подобряване на кръвообращението.

Този ефект е особено полезен за подпомагане на възстановителния процес след интензивна физическа активност, през която мускулите са поели голямо напрежение.

Грижата за кръвната циркулация подобрява цялостния тонус на тялото и стимулира сърдечно-съдовото здраве.

Освен това упражняването с масажен обръч ще ви помогне да тонизирате мускулите си и да подобрите физическата си издръжливост. С този тип активност тренирате баланса, гъвкавостта и координацията на тялото си и се грижите за намаляване на риска от болки или травми в кръста.

Доказано е, че подобни упражнения могат да спомогнат за намаляване на стреса и стимулиране производството на ендорфин.

Само по себе си използването на обръч може да ви донесе приятно удоволствие след края на тежък ден в офиса.

Може ли да се отслабне с масажен фитнес обръч

Жена със стройна фигура в дома сиМного масажни обръчи се рекламират именно с този ефект – безпроблемно отслабване у дома. За целите на отслабването с масажен обръч обаче ще трябва да запретнете ръкави добре.

Един от най-добрите варианти тук е да изберете обръч с добавена тежест, който ще повдигне интензитета на упражненията и ще направи тренировката по-ефективна.

Да, масажните обръчи могат да помогнат за извайване на талията, но съвсем не са единственото средство, което трябва да опитомите за целта. Трябва да комбинирате упражненията с цялостно добро хранене и здравословни навици.

Освен това, трябва да тренирате поне 4 пъти седмично, за да видите истински ефект – така, както бихме ви го препоръчали при всеки друг тип тренировка.

Според някои проучвания тренировката с масажен обръч за 1 ч. може да изгори до 400 ккал. Така че съвсем спокойно може да използвате забавния фитнес аксесоар за поддържане на добра форма в домашни условия.

Как да започнете тренировките с фитнес обръч за отслабване

На първо място е важно да откриете правилния размер обръч. Обикновено се препоръчва избирането на по-голям обръч като начало, докато задвижването и въртенето му стане напълно органично за трениращия.

Започнете с по-лек фитнес обръч и постепенно преминете от интензивна тренировка с него към упражнения с по-тежък такъв.

Добро начало е обръч с тегло от 0.5 до 1 кг. Може да започнете и с обръч без добавена тежест.

Препоръчваме да започнете с по-кратки сесии – 10-15 минути са достатъчни. Добре е да правите по 2-3 такива серии дневно. Увеличавайте интензитета постепенно, следвайки отговора на вашето тяло към тренировката.