Най-вероятно честичко чувате това, че фитнесът бил здраве, но пък в следващия миг виждате как доста хора имат контузии именно от прекараното време в залата.

Поради усилените тренировки често се получават непредвидени травми, някои от които се превръщат в хронични.

Разбира се, не сте щракнали върху тази статия, за да се стресирате или демотивирате за бъдещото ви влизане в залата.

Да, знаем, че е стряскаща мисълта да излезете от комфортната си зона и да посетите залата, но веднъж да видите последващите резултати, всичко ще бъде наред и няма да можете да спрете да гоните целите, които сте си поставили.

В настоящото четиво ще ви покажем 10 страхотни причини, заради които да влезете в залата и да започнете още днес да гоните заветната си цел, а именно – да се превърнете в една много по-добра версия на себе си.

Готови ли сте още днес да поставите началото на вашата промяна?

Тези причини ще ви убедят в това, че фитнесът е мястото, което е точно за вас. Там ще откриете нови приятелства, ще завържете и контакти, които биха могли да са полезни за професионалния ви път – всичко зависи от вас.

Да пристъпим към причините, поради които още днес да атакувате залата, пълни с хъс и енергия за онова, което предстои!

1. По-добро здраве

Да, знаехме, че очаквахте да видите това като първа причина, но повярвайте ни, ние от Workout.bg знаем какво трябва да чуете, за да сме достатъчно убедителни и в крайна сметка да ви закараме до нивото, на което искате да стигнете.

Няма как да играете в лигата с добрите играчи, ако вие самите не спазвате основни неща, свързани с повишаване на общото ви здравословно състояние.

Ако желаете да получите топ обслужване и времето ви във фитнеса да е изключително ползотворно, не е задължително да влизате в най-лъскавия фитнес, намиращ се близо до вас.

Достатъчно е да видите просто една усмивка на рецепцията на фитнеса и поздравът от служителя там да бъде достатъчно ведро. Само това може да е напълно достатъчно, за да получите желание през следващия един час да дадете всичко от себе си, за да ускорите здравословните процеси в тялото.

2. Дисциплина не само в залата, а и в живота

Да отвориш очи сутрин, да станеш от леглото, да облечеш спортното облекло, да обуеш удобните обувки и да започнеш деня със сутрешен крос, като това допринесе сериозно за повишаването на личната ти дисциплина и отношение към спорта като цяло.

Това е мечтата на всеки човек, но дисциплината се постига с изграждане на навици.

Плавното извършване на този процес е изключително важно и заради това трябва да сте напълно концентрирани върху идеята за превръщане на ангажиментите в навици. Така се изгражда дисциплината с времето.

3. По-добър сън и край на недоспиването

Сънят е важен – това го знаем всички.

Тогава е моментът, в който се случва магията с нашето тяло и то се възстановява в най-голяма степен, всички процеси се нормализират и всичко става някак си доста по-уравновесено.

Тренировките в залата със сигурност ще подобрят вашия сън и ще го направят доста по-дълбок и качествен, което всъщност е основната цел на някои спортисти – да постигнат този невероятен комфорт през нощта.

4. Енергичност и тонус в бита и ежедневните дейности

Колкото и изморени да се чувствате през тренировката и след това, спомнете си, че това ще ви помогне да изпълнявате по-свежо и безпроблемно останалите части от вашата работа през деня.

Зависи единствено и само от вас колко точно ще сте енергични, защото тук имаме фактора храна, който е изключително важен.

Не забравяйте, че именно храната е вашето гориво и ако зареждате от некачествена бензиностанция, със сигурност ще изпитвате проблеми с двигателните ви способности.

5. По-високо самочувствие, което личи

Да, самочувствието в съвременния свят е нещо изключително важно и за да го постигнете, това означава да направите основни промени в начина си на живот.

Разбира се, самочувствието и увереността се постигат сравнително лесно, ако сте решени на всичко да го направите.

Те, обаче са привлекателни само, ако са с достатъчно покритие.

В противен случай всичко е в пъти по-сложно и някак си непоносимо за околните.

*Ако искате още по-добри резултати, то можете да разгледате видовете добавки, които да ви помогнат да постигнете конкретните си цели, без значение дали говорим за гейнъри за натрупване на мускулна маса или пък за Л-карнитин, с който да отслабнете бързо например.

6. По-високо ниво на удовлетвореност и щастие

Щастието, което ще получите от фитнес залата идва от повишеното количество ендорфин заради изпълненото предизвикателство за деня.

Т.е., вие имате завишени количества хормон на щастието заради това, че сте успели да превъзмогнете себе си и да отидете на мястото, където да ковете своето ново тяло упражнение след упражнение.

7. Подобрена стойка и изправяне на тялото

„Не ходи изгърбен!“ – казваше мама, когато бяхме малки, нали?

Спомняме си загрижеността в очите ѝ, когато го казваше. Не е ли време сами да се погрижим за това чрез малко спорт в залата?

Да, време е и повярвайте ни, ще се получи – ще изправите стойката си и ще ходите доста по-изправени само заради това, че имате повече увереност поради посещаването на залата.

8. Антистресова терапия

Стрес – основният враг на всеки в днешния свят. Всичко може да ви донесе стрес и да го настани удобно в съзнанието ви.

Стремете се да намерите достатъчно солиден отдушник, който да ви накара да забравяте проблемите в работата или в личния си живот. Фитнесът е един чудесен вариант – пуснете си релаксираща музика, качете се на бягаща пътека или велоергометър и бягайте/карайте поне час.

Да, няма да натрупате мускулна маса, а с времето можете и дори да изгубите такава, но ако целта ви е да релаксирате и да отпуснете нервната си система, то това е една от най-добрите терапии.

9. Борба с вредните навици

Пушите? Пийвате по чашка аперитив вечер след работа?

Заместете вредните навици с нещо градивно и здравословно – това не само, че ще ви направи много по-успешни в останалата част на живота ви, но ще ви накара да загърбите някои от опасните пороци, с които вече сте свикнали.

10.  По-дълъг, щастлив и смислен живот

Стигнахме и до най-важното – дълголетието, на което всеки се надява.

Спрете да вярвате в успеха, а започнете да го изграждате сами, със своята дисциплина и постоянно влагане на труд и усилия.

Дадохме ви 10 причини да започнете още сега да тренирате и да промените завинаги живота си. Вече знаете основното, а за всички подробности и подобрения в тренировката си можете да разчитате на хранителни добавки от Workout.bg, за да постигнете бързо феноменални резултати.