От високо кръвно налягане страда всеки, дори и ти си страдал от това, но това е било е за кратко и по този начин не си усетил разликата между това и нормалното състояние. Разбира се, ако наистина „те удари кръвното“, тогава разликата се усеща и със сигурност ще знаеш какво се опитваме да кажем.

Високото кръвно налягане е едно доста опасно състояние, което предполага да се обърнете към специалист – лекар, който да ви обърне внимание и да ви постави нужната диагноза респективно и лечение.

Освен лекар, обаче можете да потърсите и помощ от природата, ако състоянието ви не е толкова спешно.

Ние от специализиран магазин за хранителни добавки онлайн Workout.bg сме готови да ви дадем нужните „лекарства“, растящи от земята. Те се хранят с енергията на почвата и дават на вас същото онова усещане за сила, каквото има и земята, по която ходим.

В днешното четиво ще ви покажем, че можете да се чувствате максимално добре и без да се надявате шепа хапчета да ви оправи.

Вижте кои са топ 5 билки, които ще оправят състоянието ви неусетно. Готови ли сте?

1. Индийско орехче

Използвана като подправка и наричана още кардамон, индийското орехче не е за всеки заради своите вкусови характеристики.

Ако положението е опряло до битка срещу високото кръвно налягане, то тогава индийското орехче би направило много добра услуга на тялото ти.

Идваща от Индия и Южна Азия, които са и местата-родина на тази подправка, е доказала себе си и в премахването на симптомите на високо кръвно.

Ако искаш и ти да получиш топ ефект, редовно за няколко месеца приемай този вид подправка. Тя знае какво да ти стори, за да се чувстваш добре.

2. Ленено семе

Ленено семе – стотици ползи и невероятни прояви в здравословното хранене. Много хора са се убедили в безспорните качества на лененото семе и са се радвали на неговата помощ в областта на поддържането на здраво тяло и поддържане на добра чревна флора.

Тази интересна и изключително полезна подправка се справя отлично и с понижаването на кръвното налягане. Лененото семе също се грижи и за това да предпази тялото ви от сърдечно-съдови заболявания.

Лененото семе ще намали и холестерола ви като през това време ще се погрижи и за глюкозния толеранс.

Можете да използвате и в готвене, и в шейкове, и в смутита, и в хранителни добавки, и в салата.

3. Чесън

Да, знаем, че уханието на чесъна не е от най-любимите на всички, но чесънът понижава кръвното налягане, така че е почти задължително оръжие срещу високо кръвно, ако имате такова.

Може да го включвате в безобразно много рецепти, така че спокойно можете да комбинирате и полезното, и приятното… а една разядка с чесън, например, е доста приятно нещо, както може би сами сте се убедили.

Чесънът освен да понижи самото налягане, отпуска кръвоносните съдове и ги разширява.

По този начин на кръвта се отдава възможност да извършва напълно свободно свижение. Разбира се, можете да похапнете и суров чесън, но това със сигурност не би било най-приятното изживяване, което сте имали.

4. Джинджифил

Кой не е чувал за джинджифил?

Това е една от най-известните подправки и хранителни продукти.

Хората го използват във всякакви варианти, независимо дали се слага в чай, независимо дали го вкарват в млечно смути, независимо дали готвят с него. Ползите му, в зависимост от начина на обработка (най-добре е суров), са в различна степен.

Джинджифилът, освен всички останали ползи, е много добър съюзник на имунната система, но отпуска и мускулите на вашите кръвоносни съдове, което е добре заради последващото намаляне на кръвното налягане.

Представете си го и в комбинация с мед и лимон, което е и формула за притъпяване на специфичния му вкус. Той дори ще ви застрахова и срещу съсиреци, а подобрява и кръвообращението в тялото ви.

Джинджифил можете да комбинирате и с печени картофи, супи, ястия със зеленчуци, супи и дори десерти. Действайте, купете си джинджифил и разчитайте на този силен съюзник за постигането на крепко здраве!

5. Глог

Китайската билка глог е нещо, което е радвала и удивлявала китайците дълги години (хилядолетия наред).

Своеобразно лекарство, като каквото е била изплозвана и за каквото е била считана, билката се е борила успешно с няколко сериозни неща, застрашавали хората тогава.

Тя се грижи за сърдечно-съдовата система в тялото ти, а заедно с това се бори и със съсиреци, подобрявайки и кръвообращението. Страхотно се вписва в различни продукти, в които е под формата на екстракт и билка, която прави чаят е превъзходен, вкусен и ароматен.

Така се действа с глог, така са го приемали древните китайци, така го приемат и хората днес. Тук дори не включваме и някои доказани добри свойства на билката глог за подобряването на паметта и забързването на самия процес по запомняне.

Заради това я предпочитат за сериозен прием хора, които са в университет или хора, които имат работа, свързана с обработването на голям обем от информация. Там билката глог влиза в страхотна помощ.

Доверете се на Workout.bg първо, а след това ние ще ви помогнем да направите и още правилни избори.