Все повече тренираш, но усещаш, че достигаш до максималното ниво на развитие? Усещаш, че всички около теб започват да се съмняват, че тренираш? Не ти е приятно и това те демотивира?

Няма проблем, защото си на точното място - стаята за знания на Workout.bg има точната информация, която ти е нужна, за да те изведе от моментния застой и ще ти даде всичко необходимо, за да направиш промяната не само възможна, не само осезаема, но и лесно забележима.

Много хора влизат във фитнеса, за да се чувстват добре и да постигнат един по-здравословен външен вид, но още повече хора посещават залата, за да направят мускулната си маса лесно забележима и да впечатляват противоположния пол именно с това.

В която и от двете графи да си - няма особено значение, защото и в двата варианта ще искаш да повишиш мускулната си маса.

Как, обаче можеш да го направиш наистина успешно, как да направиш така, че всяко едно упражнение да ти носи истинско и удовлетворяващо парене в мускулната група, за която е предназначено. Знаеш ли истината за това какво точно тренираш в момента?

Активни групи, пасивни групи в различните упражнения? Кое и как се влияе и как се синтезира млечната киселина, за да предугадиш къде точно ще те атакува мускулната треска на следващия ден? Няма защо да се притесняваш от тези неща, защото е нормално да не са ти известни - в крайна сметка заради това си тук, нали?

 

Вредно ли е бързото натрупване на мускулна маса

Това е първият въпрос, на който трябва да си отговориш, за да продължиш нататък в развитието си. Има ли нещо вредно в това да си много мускулест и при това да станеш такъв изведнъж?

Шокираш ли тялото си по непоносим начин като му дадеш екстра сила или мускулен растеж?

Истината тук е някъде в средата. Някои експерти казват, че е научно доказано това, че сърцето се мъчи много повече при изпомпването на кръв при по-мускулестите хора, докато при по-слабо развитата мускулатура нещата са доста по-лесни в това направление.

Няма проблем, ако набъбването на мускулите в тялото става постепенно, а не толкова рязко, колкото ние от Workout.bg го описваме. Не се притеснявай, че в началото изведнъж набъбваш супер много, този първоначален ефект ще стихне и т.нар. "напомпване" от първите дни няма да бъде толкова видимо.

Сега идва ред на това да разберете кои хранителни добавки могат да ви помогнат, за да изградите трайна и постепенно покачваща се мускулна маса, която наистина ще привлича погледите. Готови ли сте да разберете тайната на процеса - тук сме, за да ви помогнем!

 

1. Всички видове протеин

Тук говорим за телешки протеин, суроватъчен протеин, мицеларен или обикновен казеин, протеин изолат. Те са невероятно хранителни, като можете да ги приемате под формата на шейкове, комбинирани с любимата ви напитка (вода, сок или прясно мляко). Можете да ги приемате и като включите протеиновата пудра в различни рецепти - палачинки, например.

Ако сте готови да изпробвате различни рецепти, в нашия онлайн магазин Workout.bg можете да намерите и други ценни съставки, които успешно ще влязат в рецептата със здравословен ефект върху вашето тяло. Дойде времето да похапвате палачинки без това да застрашава обиколката на талията ви, или да омазни ръцете и лицето ви.

Протеинът е интересна, напълно органична хранителна добавка. Разбира се, името ѝ идва от основното вещество, което се съдържа в нея протеин (белтък).

Важно е да се знае, че и в момента, в който четеш този текст, в тялото ти има протеин, така че не приемаш нещо непознато за организма си, което той да не може да разгради и употреби за енергия и строеж на мускулатурата ти.

Хубаво е да имаш предвид, че протеините ще запълнят разкъсаните мускулни влакна и при дълга употреба ще направят мускула много плътен.

 

2. Креатин

Царят на всички хранителни добавки - креатинът. Това е една от най-разпространените и универсални хранителни добавки, на които човек може да се наслади.

Ако си готов да получиш максимална сила, да увеличиш обема на тренировките, да получиш истинско удовлетворение от всяка минута в залата, то сега е моментът да се върнеш към онлайн магазина ни и да кликнеш върху бутона поръчай, намиращ се до разфасовка креатин. Това е вещество, което ще увеличи обема на мускула.

Разбира се, не забравяй по време на усилен прием на креатин да приемаш повече вода, за да не натовариш бъбреците си. При креатин монохидрат имаме трансформиране от креатин в креатинин, което може да се окаже проблем при някои хора.

Можеш да използваш кре-алкалин, буферираната версия на креатин монохидрат, която освен това, че не изисква зареждаща фаза, може да се похвали с това, че щади стомаха ти.

 

3. Гейнъри

Дойдохме си на думата - най-сериозният суплемент, когато човек като теб има нужда от бързо и осезаемо покачване на мускулна маса. Гейнърите съдържат куп съставки, сред които се виждат имена като лептин, който има ангажимента да се грижи за чувството ни за ситост.

Две дози от стойностен гейнър ще ви направят невероятно сити, а в същото време ще сте приели от порядъка на 1000-1150 калории през деня и това само с два шейка. Сега към това количество калории нека прибавим и три основни хранения, както и някоя друга шепа сурови бадеми, за да покачим нивото на полезните мазнини.

Всичко е въпрос на броене и усет. За останалото отговаряме ние от Workout.bg.