Yandex
МЕНЮ
Кошница
FA Nutrition Mag plus B

FA Nutrition Mag plus B

 • Наличност: В наличност
 • Модел: Mag plus B, 90 Таблетки
 • Добавен на: 2022-01-11
 • SKU: 5902052811861
13.95 лв.
Купи
Бърза поръчка

Магнезият е минерал, който е част от състава на повечето клетки в човешкия организъм и има съществено значение за жизнените му функции. Той е активен участник в процеса на синтезиране на аденозин трифосфат, който е основна единица енергия за клетките.

Този минерал взема участие в над 300 ензимни реакции и има катализиращо действие за голям брой от химичните реакции, които протичат в човешкото тяло. Организмът ни обаче не може самостоятелно да произведе магнезий, поради което е необходимо да си осигурим приема на същественият минерал, посредством хранене или прием на различни видове добавки.

Най-честата причина, поради която хората използват хранителни добавки с магнезий е за предотвратяване на магнезиев дефицит. Изследвания показват, че почти 2/3 от населението в западните страни не си набавя препоръчителните ежедневни дози от така важния минерал.

Нужен ли ми е FA Nutrition Mag plus B

FA Nutrition Mag plus B [90 Таблетки, 45 Дози] представлява хранителна добавка, под формата на таблетки, която съдържа магнезиев цитрат, калиев цитрат и витамин В6.

Магнезиевият цитрат е магнезиев препарат, който се създава чрез комбиниране на сол и лимонена киселина. Той се използва основно, за да бъдат поддържани здравословните нива на магнезия в човешкото тяло, тъй като недостигът може да доведе до негативна симптоматика. Така недостатъчното количество магнезий в организма води до поява на проблеми със съня, главоболие, отпадналост, мускулни болки и спазми.

Подобно на калия, поради електролитното си естество, магнезият има свойството да се превръща в катиони в човешкия организъм, които са отговорни за активиране и регулиране на мускулните функции.

Другата съставка в FA Nutrition Mag plus B – калиев цитрат по същината си представлява калиева сол на лимонената киселина. Той участва във функционирането на нервната система, има роля за контролиране функционирането на мускулите и за регулация на кръвното налягане. Основното му действие се свързва със свойството му да балансира ефективно течностите в организма, поради което има положителен ефект за намаляване на риска от камъни в бъбреците.

Понякога магнезиевият цитрат бива описван като физиологичен лаксатив, тъй като едно от свойствата му е да има облекчаващ ефект при констипация, благодарение на способността му да увеличава течностите в тънките черва.

Благоприятният ефект на FA Nutrition Mag plus B спомага още за поддръжка на нормалния електролитен баланс, подобрява здравето на костите и зъбите и има спомагателна функция за правилното протичане на синтез на протеини.

Workout.bg – резултатите са за мотивираните

В Workout.bg насърчаваме спортния хъс с висококачествени суплементи и комплиментираме мотивацията Ви с достъпни цени.

Ние от Workout.bg вярваме, че движението е здраве, а здравето трябва да бъде достъпно за всеки, затова се стремим да Ви предоставим най-доброто съотношение между цена и качество в света на спорните добавки.

Информация за продукта
Разфасовка 90 таблетки
Производител FA Nutrition
Дозировка
Една доза 1 таблетка
Дози в опаковка 90 дози
Препоръчителен дневен прием Приемайте по 1 доза дневно.

Няма мнения за този продукт.

Напишете мнение
Забележка: HTML не се поддържа!
Лош Добър
Тест за сигурност

Нашите експерти съветват да използвате тази хранителна добавка:

 • в тренировъчни дни - след тренировка
 • в нетренировъчни дни - сутрин или при някое от междинните хранения.

Използват го както активни хора, така и такива, които не влагат кой знае колко чести усилия в тренировки.

Основното предназначение на FA Nutrition Mag plus B [90 Таблетки, 45 Дози] е следното:

 • Ефективно подпомагане за нормално функциониране на мускулите;
 • Благоприятна стимулация за нормалната работа на нервната система;
 • Мощно съдействие за редуциране на умората и отпадналостта.

Спортове с топка:

 • Футбол;
 • Волейбол;
 • Тенис.

Бойни спортове:

 • Смесени бойни изкуства (ММА);
 • Муай-тай;
 • Борба.

Силови спортове:

 • Фитнес.