МЕНЮ
Количка

Biotin 1000 mcg

Biotin 1000 mcg
Ново
Biotin 1000 mcg
  • Наличност: В наличност
  • Модел: Biotin 1000 mcg, 100 Таблетки
  • SKU: 5017174079614
9.45 лв.
без ДДС: 9.45 лв.
Купи

Биотин е другото наименование на витамин В7. Името на витамина се свързва със същественото му значение за поддържане на голяма част от функциите в организма, тъй като произтича от „biotos”, което на гръцки означава подхранващ, даващ живот.

Една от ключовите роли на биотина в човешкия организъм е за усвояването на хранителните вещества, чрез тяхното разграждане, което води до освобождаването на енергия. Витамин В7 е активен участник в метаболизма на мазнините, въглехидртатите и аминокиселините.

Характерно за този биологичен микронутриент е, че той не може да се синтезира самостоятелно от тялото. Освен това той се разтваря във вода, което заедно с неговата характерна есенциалност прави необходимо набавянето му чрез външни източници. Тъй като витаминът присъства в малки количества в храните, при недостиг е добре да се обърнем към помощта на хранителните добавки с биотин.

Какво е Holland And Barrett Biotin 1000 mcg

Holland And Barrett Biotin 1000 mcg [100 Таблетки, 100 Дози] представлява висококачествена хранителна добавка на топ производителя Holland And Barrett, формулирана в готови за директен прием таблетки, като всяка таблетка съдържа 1000 микрограма биотин.

Предназначение на Holland And Barrett Biotin1000 mcg

Дефицитът на витамин В7 може да доведе до загуба на коса и кожни проблеми. Затова употребата на хранителни добавки, съдържащи висока концентрация на микронутриента се препоръчва за поддържане на кожата и скалпа здрави.

В допълнение към козметичните свойства на биотина, той е изследван за потенциалното му метаболитно действие. Витаимн В7 влияе върху нормалната хомеостаза на глюкозата, усвояването ѝ в мускулите, секрецията на инсулин и дори върху наличието на холестеролни отлагания и натрупването на мазнини.

Основната съставка на Holland And Barrett Biotin 1000 mcg не се използва директно от тялото за енергия, но се свързва с насочването на организма за освобождаване на енергия чрез разграждане на въглехидратите. Затова добавянето на тази хранителна добавка в режима Ви може да Ви помогне да използвате максимално въглехидратите, които тялото Ви съхранява под формата на гликоген, като усвоите получената от тях енергия.

Биотинът има спомагателно действие за генерирането на глюкоза, или т. нар. процес на глюконеогенеза, както и за синтезирането на мастни киселини и аминокиселини.

Продуктът е подходящ за употреба от лица, които прилагат вегетариански или веган хранителен режим.

В Workout.bg ще намерите още спортни хранителни добавки на изгодни цени, които да имплементирате успешно в ежедневната си рутина.

Не се колебайте да изберете Workout.bg – пътят напред и нагоре в света на спортните суплементи.

Информация за продукта
Разфасовка 100 таблетки
Производител Holland And Barrett
Дозировка
Една доза 1 таблетка
Дози в опаковка 100 дози
Препоръчителен дневен прием Приемайте по една доза дневно
Продуктът съдържа следните съставки
Съставки Биотин

Напишете мнение

Забележка: HTML не се поддържа!
Лош Добър