Разнообразието от хранителни добавки е огромно. Това е и причината много хора, които тепърва навлизат в света на фитнеса, да са объркани и да не знаят кой суплемент е подходящ за тях и изобщо нуждаят ли се от такъв.

В повечето случаи не е необходимо да използвате фитнес добавки. Ако обаче искате да постигнете максимално бързо целта си, а тренировките ви да бъдат максимално ползотворни, е добре да имате познания относто това коя добавка за какво служи.

Според предназначението добавките са най-различни – за качване на мускулна маса, за изгаряне на мазнини, за оптимално количество витамини и минерали в организма, които да му помогнат да функционира както трябва.

След като сте проучили какъв суплемент би ви бил от полза, идва ред на друга дилема – коя марка да изберете. В онлайн магазините в България ще се натъкнете на многообразие от производители. Как обаче можете да бъдете сигурни кой се отличава с първокласно качество на продуктите и същевременнно с атрактивна цена?

В тази блог статия сме подбрали 10-те най-популярни марки за фитнес добавки в България, които със сигурност биха ви убедили в предимствата от употребата на суплементи, когато искате да бъдете здрави и жизнени.

Bioherba

Ще започнем с българските производители. Bioherba е една от марките за хранителни добавки, в чието портфолио са включени над 900 продукта. В този широк спектър от продукти се включват суплементи, в чийто състав са включени екстракти от множество различни билки – андрографис, акай бери, гуарана, котешки нокът и още много други. Компанията притежава необходимите сертификати от Агенция по храните и РИОКОЗ за производство.

Cvetita Herbal

Тази марка също е една от най-полуярните в България. Подобно на Биохерба, Cvetita Herbal има за цел да стимулира колко се може повече хора да се погрижат за здравето си. Марката прави това, като предоставя висококачествени продукти от натурални билкови екстракти. Някои от най-продаваните продукти на българския бранд са добавките с екстракт от бабини зъби.

FitSpo

Тази българска компания е една от водещите в производството на протеинови барове, КЕТО продукти, флапджак барове и още много други. За произвеждането на своите продукти FitSpo използва само 100 % натурални висококачествени продукти. Брандът се е доказал чрез дългогодишния си опит, удовлетворените клиенти и факта, че е официален партньор на Българския олимпийски комитет, Българската федерация по джудо и Българската федерация по художествена гимнастика.

BEZZO

BEZZO не е български бранд, но затова пък се слави с висока популярност у нас. Това не е случайно, тъй като, както ФитСпо, предлага огромно разнообразие от протеинови барове. Марката се фокусира предимно върху производството на този вид продукти, за да може да достигне и поддържа първокласно качество и, както виждаме, успява.

Gaspari Nutrition

Несъмнено марките, които носят имената на известни бодибилдъри, спечелили множество конкурси и влезли в историята на културизма, имат предимство. Gaspari Nutrition е една от тях. Въпреки това брандът не разчита единствено на името, а се стреми постоянно да усъвършенства своите продукти, за да могат потребителите да получат това, което искат.

Kevin Levrone

Този бранд също носи името на един от най-успешните бодибилдъри в света – Кевин Леврон. Тази компания се отличава със своите серии висококачествени хранителни добавки, както и с фитнес аксесоари и спортно облекло за мъже и жени.

SWEDISH Supplements

Както се подразбира от името, този производител е шведски. Компанията е основана през 2012 г. и през всичките години на своето съществуване не е изменила на своите принципи – стремеж към усъвършенстване, професионализъм и удовлетворение на клиентите.

Cheat Meal

Компаниите, които се фокусират върху конкретен вид продукт, със сигурност имат поне малко предимство пред другите. Cheat Meal е една от тях. Този бранд се фокусира предимно върху производството на висококачествени и нискокалорични натурални храни – био масла, спрейове за готвене и други.

Holland And Barrett

Holland And Barrett е основана през 1870 г. Днес компанията има над 1300 физически магазина в 16 държави. Дългогодишният опит на тази марка я нарежда сред най-успешните и най-доверени производители на хранителни добавки. Затова и в повечето български онлайн магазини ще се натъкнете на нейни продукти.

KT Sportline

Този български бранд не е толкова голям, колкото останалите, които споменахме. Въпреки това той носи името на българския фитнес инструктор Кирил Танев, който е работил с на 3000 клиенти и в продължение на много години е специализирал в диетичното хранене. Малко българи могат да се похвалят с марка, която носи тяхното име. Затова и продуктите на KT Sportline са толкова предпочитани и отличаващи се с висок стандарт за качество.