100 г съдържат:
енергия:
210 калории- 24.63 г протеин
- 1 г въглехидрати
- 11.59 г мазнини

Вратното агнешко месо е изключително ароматно и сочно, тъй като съдържа повече мазнини, които се разтопяват при печене. То е богато на протеини, цинк и селен, което го прави важен източник на минерали.
Приготвянето включва мариноване в подправки и билки, последвано от печене до хрупкава коричка.
Това месо се комбинира превъзходно с червени вина и гарнитури като картофено пюре или свежи салати.
Полезно е за поддържането на имунната система и мускулната маса поради високото съдържание на протеини и минерали.
За да се подчертае вкусът, често се добавя чесън и розмарин в маринатата. Месото от врат е идеално за по-продължително печене, което разкрива пълната му сочност и аромат.
Фибри / Fiber | 0 г |
Нишесте / Starch | N/A |
Захари / Sugars | N/A |
Галактоза / Galactose | N/A |
Глюкоза / Glucose | N/A |
Захароза / Sucrose | N/A |
Лактоза / Lactose | N/A |
Малтоза / Maltose | N/A |
Фруктоза / Fructose | N/A |
Бетаин / Betaine | N/A |
Витамин A / Vitamin A | 0 IU |
Витамин B1 (Тиамин) / Vitamin B1 (Thiamine) | 0.09 мг |
Витамин B2 (Рибофлавин) / Vitamin B2 (Riboflavin) | 0.25 мг |
Витамин B3 (Ниацин) / Vitamin B3 (Niacin) | 5.47 мг |
Витамин B4 (Холин) / Vitamin B4 (Choline) | N/A |
Витамин B5 (Пантотенова киселина) / Vitamin B5 (Pantothenic acid) | 0.72 мг |
Витамин B6 (Пиридоксин) / Vitamin B6 (Pyridoxine) | 0.15 мг |
Витамин B9 (Фолиева киселина) / Vitamin B9 (Folic acid) | 0 мкг |
Витамин B12 (Кобалкамин) / Vitamin B12 (Cobalamin) | 2.74 мкг |
Витамин C / Vitamin C | 0 мг |
Витамин D / Vitamin D | N/A |
Витамин E / Vitamin E | 0.17 мг |
Витамин K1 / Vitamin K1 | N/A |
Витамин K2 / Vitamin K2 (MK04) | N/A |
Аланин / Alanine | 1.48 г |
Аргинин / Arginine | 1.46 г |
Аспарагинова киселина / Aspartic acid | 2.17 г |
Валин / Valine | 1.33 г |
Глицин / Glycine | 1.20 г |
Глутамин / Glutamine | 3.57 г |
Изолевцин / Isoleucine | 1.19 г |
Левцин / Leucine | 1.91 г |
Лизин / Lysine | 2.17 г |
Метионин / Methionine | 0.63 г |
Пролин / Proline | 1.03 г |
Серин / Serine | 0.92 г |
Тирозин / Tyrosine | 0.83 г |
Треонин / Threonine | 1.05 г |
Триптофан / Tryptophan | 0.29 г |
Фенилаланин / Phenylalanine | 1 г |
Хидроксипролин / Hydroxyproline | N/A |
Хистидин / Histidine | 0.78 г |
Цистин / Cystine | 0.29 г |
Мазнини / Fats | 11.57 г |
› Мононенаситени мазнини / Monounsaturated fats | 4.68 г |
› Полиненаситени мазнини / Polyunsaturated fats | 1.03 г |
› Наситени мазнини / Saturated fats | 4.34 г |
› Трансмазнини / Trans fats | N/A |
Холестерол / Cholesterol | 87 мг |
Фитостероли / Phytosterols | N/A |
Стигмастероли | N/A |
Кампестероли / Campesterols | N/A |
Бета-ситостероли / Beta-sitosterols | N/A |
Желязо / Ferrium | 2.07 мг |
Калий / Potassium | 258 мг |
Калций / Calcium | 21 мг |
Магнезий / Magnesium | 25 мг |
Манган | 0.03 мг |
Мед / Copper | 0.11 мг |
Натрий / Sodium | 68 мг |
Селен / Selenium | 28.10 мкг |
Флуорид / Fluoride | N/A |
Фосфор / Phosphorus | 199 мг |
Цинк / Zinc | 6.48 мг |
Алкохол / Alcohol | N/A |
Вода / Water | 62.82 г |
Кофеин / Caffeine | N/A |
Теобромин / Theobromine | N/A |
Съдържанието на Агнешко (месо от врат, печено във фурна) в Workout.bg е актуализирано последно на 13/11/2023. Част от съдържанието на микронутриентите и макронутриентите може да отсъства или да е неточно поради технически причини, които ще разрешаваме във времето за което се извиняваме.
Справката за съставът на Агнешко (месо от врат, печено във фурна) има цел обща информация и няма за цел да бъде фундамент за насочване към медицински решения. Ако планирате подобно действие следва да се обърнете към профилиран лекар. Магазин за добавки Workout.bg не носи отговорност при възникнали последици, следствие на изложената справочна информация за Агнешко (месо от врат, печено във фурна).