100 г съдържат:
енергия:
341 калории- 23.08 г протеин
- 1 г въглехидрати
- 26.84 г мазнини

Пържените агнешки ребра са ароматно месо с неповторим вкус, пържено до златисто-кафяв цвят, с хрупкава коричка. Под нея се крие сочното, меко и пълно с аромат месо, което се отделя лесно от костта.
Агнешкото е източник на висококачествен протеин, желязо, цинк и витамин B12.
Допълнително, то предлага и здравословни мастни киселини, които подпомагат работата на сърдечно-съдовата система. Подготовката на пържени агнешки ребра обикновено включва мариноване на месото в смес от подправки, след което се пържи на грил или в тава.
Времето на готвене варира в зависимост от размера на ребрата, но обикновено е между 15 и 25 минути. Пържените агнешки ребра се комбинират чудесно със свежи зеленчукови салати или пържени картофи. Чудесен избор за напитка е червено вино, което допълва и подчертава ароматите на месото.
Освен че е вкусно, агнешкото месо е полезно за организма, тъй като поддържа здравата функция на кръвоносната система благодарение на желязото и витамин B12. Подпомага и имунната система чрез цинка, който се съдържа в него.
Фибри / Fiber | 0 г |
Нишесте / Starch | N/A |
Захари / Sugars | N/A |
Галактоза / Galactose | N/A |
Глюкоза / Glucose | N/A |
Захароза / Sucrose | N/A |
Лактоза / Lactose | N/A |
Малтоза / Maltose | N/A |
Фруктоза / Fructose | N/A |
Бетаин / Betaine | N/A |
Витамин A / Vitamin A | 0 IU |
Витамин B1 (Тиамин) / Vitamin B1 (Thiamine) | 0.09 мг |
Витамин B2 (Рибофлавин) / Vitamin B2 (Riboflavin) | 0.23 мг |
Витамин B3 (Ниацин) / Vitamin B3 (Niacin) | 6.92 мг |
Витамин B4 (Холин) / Vitamin B4 (Choline) | N/A |
Витамин B5 (Пантотенова киселина) / Vitamin B5 (Pantothenic acid) | 0.61 мг |
Витамин B6 (Пиридоксин) / Vitamin B6 (Pyridoxine) | 0.11 мг |
Витамин B9 (Фолиева киселина) / Vitamin B9 (Folic acid) | 0 мкг |
Витамин B12 (Кобалкамин) / Vitamin B12 (Cobalamin) | 2.56 мкг |
Витамин C / Vitamin C | 0 мг |
Витамин D / Vitamin D | N/A |
Витамин E / Vitamin E | N/A |
Витамин K1 / Vitamin K1 | N/A |
Витамин K2 / Vitamin K2 (MK04) | N/A |
Аланин / Alanine | 1.39 г |
Аргинин / Arginine | 1.37 г |
Аспарагинова киселина / Aspartic acid | 2.03 г |
Валин / Valine | 1.24 г |
Глицин / Glycine | 1.13 г |
Глутамин / Glutamine | 3.35 г |
Изолевцин / Isoleucine | 1.11 г |
Левцин / Leucine | 1.79 г |
Лизин / Lysine | 2.04 г |
Метионин / Methionine | 0.59 г |
Пролин / Proline | 0.97 г |
Серин / Serine | 0.86 г |
Тирозин / Tyrosine | 0.78 г |
Треонин / Threonine | 0.99 г |
Триптофан / Tryptophan | 0.27 г |
Фенилаланин / Phenylalanine | 0.94 г |
Хидроксипролин / Hydroxyproline | N/A |
Хистидин / Histidine | 0.73 г |
Цистин / Cystine | 0.28 г |
Мазнини / Fats | 26.82 г |
› Мононенаситени мазнини / Monounsaturated fats | 10.97 г |
› Полиненаситени мазнини / Polyunsaturated fats | 2.17 г |
› Наситени мазнини / Saturated fats | 11.36 г |
› Трансмазнини / Trans fats | N/A |
Холестерол / Cholesterol | 98 мг |
Фитостероли / Phytosterols | N/A |
Стигмастероли | N/A |
Кампестероли / Campesterols | N/A |
Бета-ситостероли / Beta-sitosterols | N/A |
Желязо / Ferrium | 1.93 мг |
Калий / Potassium | 277 мг |
Калций / Calcium | 18 мг |
Магнезий / Magnesium | 24 мг |
Манган | 0.02 мг |
Мед / Copper | 0.12 мг |
Натрий / Sodium | 77 мг |
Селен / Selenium | 24.70 мкг |
Флуорид / Fluoride | N/A |
Фосфор / Phosphorus | 184 мг |
Цинк / Zinc | 4.21 мг |
Алкохол / Alcohol | N/A |
Вода / Water | 49.03 г |
Кофеин / Caffeine | N/A |
Теобромин / Theobromine | N/A |
Съдържанието на Агнешко (ребра, пържени) в Workout.bg е актуализирано последно на 03/08/2023. Част от съдържанието на микронутриентите и макронутриентите може да отсъства или да е неточно поради технически причини, които ще разрешаваме във времето за което се извиняваме.
Данните за съставът на Агнешко (ребра, пържени) има за цел обща информация и няма за цел да бъде основа за вземане на медицински решения. В случай, че планирате подобно действие следва да потърсите помощта на профилиран консултант. Workout.bg не носи никаква отговорност при възникнали последици, следствие на предоставените данни за Агнешко (ребра, пържени).