Маслото от авокадо е богато на здравословни мононенаситени мазнини и витамин Е, които могат да помогнат за поддържане на здравословна кожа и коса.
То е идеално за готвене на висока температура, тъй като има висока точка на задимяване, което го прави подходящо за пържене или готвене на скара.
Освен това, маслото от авокадо може да бъде използвано за приготвяне на домашни дресинги за салата или за добавяне към смути за допълнителна кремообразност и здравословни мазнини.
Маслото от авокадо също така се използва и в козметичната индустрия за производство на кремове, лосиони и шампоани, благодарение на своите хидратиращи и омекотяващи свойства.
Независимо от начина, по който се използва, маслото от авокадо е отличен източник на полезни хранителни вещества и може да бъде включено в разнообразната и здравословна хранителна програма.