Американският орех, известен и като орех от черното орехово дърво, е плод с богат и изтънчен вкус. Той е известен със своята хрупкава текстура и ароматен вкус.
Тези орехи са богати на здравословни мононенаситени и полиненаситени мазнини. Те съдържат също и витамини B6 и E, магнезий и белтъчини.
Суровите американски орехи могат да се ядат директно или да се добавят към разнообразни ястия. Също така могат да се използват за приготвяне на десерти, като брауни или торти.
Орехите са вкусно допълнение към салати, десерти и други ястия и се съчетават добре с червено вино. Също така, те могат да се консумират със сирена и плодове.
Американските орехи са богати на антиоксиданти, които могат да подпомогнат в борбата със свободните радикали. Те също така могат да подпомогнат здравето на сърцето и да подобрят функцията на мозъка.