Био свят Нахут е биологично сертифициран нахут, отглеждан без използване на химически пестициди или генетично модифицирани организми. Нахутът е зърнена култура, използвана широко в средиземноморската и индийската кухня.
Той е изключително богат на протеини, диетични фибри, фолат, магнезий и мед. Нахутът също така съдържа значително количество антиоксиданти и полифеноли.
Нахутът обикновено се потапя във вода преди варене, след което може да се използва в различни ястия като супи, салати, гуляши или да се приготви на пюре за хумус. Може да се смесва с различни подправки и билки за добавяне на различни вкусове.
Нахутът добре се съчетава с различни зеленчуци, ориз и други зърнени култури. Нахутът върви добре с червено вино или пиво.
Нахутът е изключително полезен за здравето, тъй като подпомага функцията на черния дроб и поддържа здрава чревна флора благодарение на високото съдържание на фибри.
Също така, протеините и микроелементите в нахута помагат за поддържане на здрави мускули и кости.