Бри е тип пълномаслено сирене, известно със своята кремообразна текстура и мек вкус. То е облицовано с бяла, благородна плесен, която придава допълнителен аромат и комплексност на вкуса.
Сиренето бри е източник на протеини, калций и витамин B12, които поддържат здравето на костите и нервната система. Освен това, то е богато на витамин A и желязо.
Бри обикновено се консумира сурово, като може да се добави към сандвичи, салати или като съставка в готварски рецепти. За най-добър вкус, трябва да бъде извадено от хладилника около час преди консумация, за да може да достигне идеалната мекота и аромат.
Това сирене е идеално за комбиниране със сухи плодове, орехи или мед. То чудесно се съчетава с бели или червени вина, които нежно допълват вкуса на сиренето.
Бри е не само вкусно, но и полезно сирене. То поддържа здравата функция на костите и нервната система благодарение на калция и витамин B12. Също така, витамин A в бри помага за поддържането на здрава кожа и очи.