Говеждият бульон е супа, приготвена от дългото варене на говежди кости. Този процес освобождава вкусовете и хранителните вещества от костите, създавайки богат, ароматен и вкусен бульон. Бульонът е източник на колаген, витамини, минерали и аминокиселини.
Той съдържа и желязо, магнезий, калций и фосфор, които са важни за костната система. Готвенето на телешки бульон изисква време и търпение, тъй като костите трябва да врят бавно върху слаб огън в продължение на няколко часа. Този процес освобождава колагена и другите хранителни вещества от костите в бульона.
Говеждият бульон може да се поднесе самостоятелно или да се използва като основа за други супи и ястия. Той се комбинира добре с хляб и сирене, а за напитка - с бяло вино или лека бира.
Говеждият бульон е полезен за здравето, тъй като подпомага здравата функция на ставите и костите благодарение на колагена и минералите, които се съдържат в него. Освен това, той поддържа здравата функция на имунната система.