Червените боровинки са малки, кисело-сладки плодове с яркочервен цвят, които растат в хладните региони на северното полукълбо. Те са истински еликсир за здравето, съдържащи мощни антиоксиданти, витамин C, манган и множество други микронутриенти.
Изключително полезни са за отделителната система, като предотвратяват инфекциите в нея.
Приготвянето на червените боровинки е сравнително просто - те могат да се консумират директно след измиване или да се добавят към мюсли, салати или десерти.
Също така, сушените боровинки са чудесен допълнителна съставка към хлебчета или бисквити. Тези плодове са отличен избор за комбиниране с ядки или тъмен шоколад, а тръпчивостта им е добре балансирана със сладките нюанси.
Червените боровинки допринасят за здравето на уринарния тракт, намаляват риска от инфекции и подобряват кръвообращението.