Дивият ориз е всъщност вид трева, която произхожда от Северна Америка и която има малки, тъмни зърна. Той е известен с характерния си богат и орехов вкус.
Дивият ориз е прекрасен източник на фибри и белтъци, а също така съдържа много витамин B, магнезий и фосфор.
Приготвянето на дивия ориз изисква време, тъй като той трябва да се вари по-дълго от обикновения ориз, но резултатът е невероятно вкусен.
Опитайте се да го комбинирате с ястия със зеленчуци или месо за максимален вкус и текстура. Спрямо виното, дивият ориз се съчетава най-добре с бели вина.
Дивият ориз е изключително полезен за хора, които искат да увеличат приема на фибри в диетата си, за да подобрят своето храносмилане.
Освен това, той може да помогне за поддържането на здрави кости, благодарение на високото си съдържание на фосфор и магнезий.