Дивите ябълки, наричани още киселици, са малки и кисели плодове, които растат в дивата природа. Те са по-твърди и кисели от култивираните ябълки и имат уникален вкус.
Съдържат витамин C, фибри и различни минерали, които подпомагат имунната система. Полезни са за хора, които искат да поддържат здравословен начин на живот.
Могат да се ядат сурови или да се използват за приготвяне на компоти, мармалади и други десерти. Комбинират се добре с мед, орехи и други плодове като круши и сливи.
Дивите ябълки имат диуретично и тонизиращо действие и могат да помогнат при лечение на някои хронични заболявания. Дивите ябълки са отличен избор за приготвяне на домашни конфитюри и сладкиши, като запазват своята киселинност и аромат дори след термична обработка.
Те не само добавят уникален вкус към вашите ястия, но също така са богат източник на антиоксиданти, които подпомагат борбата със свободните радикали в организма.