100 г съдържат:

енергия:
396 калории- 13.37 г протеин

- 72.0 г въглехидрати

- 5.32 г мазнини

Галетата се използва широко в готварството за панировка на месо, риба, зеленчуци и други продукти.
Панировъчната галета е източник на въглехидрати, съдържа някои белтъчини и може да съдържа малко диетични фибри, в зависимост от типа на хляба, използван за нейното приготвяне. Въпреки това, тя обикновено не предлага значителни нутриенти.
Галетата е готова за употреба и обикновено се използва за панировка на храни, които след това се пържат или пекат. Тя придава хрупкава текстура на готвените продукти.
Галетата може да се комбинира с различни подправки и билки за създаване на разнообразни панировки. Тя се съчетава добре с месо, риба, сирена и зеленчуци.
Използването на галета за панировка може да добави текстура и вкус към готвените храни. Въпреки това, трябва да се внимава с начините на приготвяне, тъй като пържените храни могат да съдържат повече мазнини и калории.
| Фибри / Fiber | 4.50 г |
| Нишесте / Starch | 59.66 г |
| Захари / Sugars | 6.20 г |
| Галактоза / Galactose | 0 г |
| Глюкоза / Glucose | 1.82 г |
| Захароза / Sucrose | 0 г |
| Лактоза / Lactose | 0 г |
| Малтоза / Maltose | 1.92 г |
| Фруктоза / Fructose | 2.46 г |
| Бетаин / Betaine | N/A |
| Витамин A / Vitamin A | 0 IU |
| Витамин B1 (Тиамин) / Vitamin B1 (Thiamine) | 0.97 мг |
| Витамин B2 (Рибофлавин) / Vitamin B2 (Riboflavin) | 0.40 мг |
| Витамин B3 (Ниацин) / Vitamin B3 (Niacin) | 6.63 мг |
| Витамин B4 (Холин) / Vitamin B4 (Choline) | 14.60 мг |
| Витамин B5 (Пантотенова киселина) / Vitamin B5 (Pantothenic acid) | 0.55 мг |
| Витамин B6 (Пиридоксин) / Vitamin B6 (Pyridoxine) | 0.12 мг |
| Витамин B9 (Фолиева киселина) / Vitamin B9 (Folic acid) | 82 мкг |
| Витамин B12 (Кобалкамин) / Vitamin B12 (Cobalamin) | 0.35 мкг |
| Витамин C / Vitamin C | 0 мг |
| Витамин D / Vitamin D | 0 IU |
| Витамин E / Vitamin E | 0.08 мг |
| Витамин K1 / Vitamin K1 | 6.60 мкг |
| Витамин K2 / Vitamin K2 (MK04) | N/A |
| Аланин / Alanine | 0.48 г |
| Аргинин / Arginine | 0.55 г |
| Аспарагинова киселина / Aspartic acid | 0.77 г |
| Валин / Valine | 0.60 г |
| Глицин / Glycine | 0.49 г |
| Глутамин / Glutamine | 4.12 г |
| Изолевцин / Isoleucine | 0.54 г |
| Левцин / Leucine | 0.96 г |
| Лизин / Lysine | 0.43 г |
| Метионин / Methionine | 0.23 г |
| Пролин / Proline | 1.37 г |
| Серин / Serine | 0.66 г |
| Тирозин / Tyrosine | 0.40 г |
| Треонин / Threonine | 0.43 г |
| Триптофан / Tryptophan | 0.16 г |
| Фенилаланин / Phenylalanine | 0.66 г |
| Хидроксипролин / Hydroxyproline | N/A |
| Хистидин / Histidine | 0.30 г |
| Цистин / Cystine | 0.28 г |
| Мазнини / Fats | 5.30 г |
| › Мононенаситени мазнини / Monounsaturated fats | 1.02 г |
| › Полиненаситени мазнини / Polyunsaturated fats | 2.06 г |
| › Наситени мазнини / Saturated fats | 1.20 г |
| › Трансмазнини / Trans fats | N/A |
| Холестерол / Cholesterol | 0 мг |
| Фитостероли / Phytosterols | 8 мг |
| Стигмастероли | N/A |
| Кампестероли / Campesterols | N/A |
| Бета-ситостероли / Beta-sitosterols | N/A |
| Желязо / Ferrium | 4.83 мг |
| Калий / Potassium | 196 мг |
| Калций / Calcium | 183 мг |
| Магнезий / Magnesium | 43 мг |
| Манган | 0.92 мг |
| Мед / Copper | 0.26 мг |
| Натрий / Sodium | 732 мг |
| Селен / Selenium | 25.20 мкг |
| Флуорид / Fluoride | N/A |
| Фосфор / Phosphorus | 165 мг |
| Цинк / Zinc | 1.45 мг |
| Алкохол / Alcohol | 0 г |
| Вода / Water | 6.51 г |
| Кофеин / Caffeine | 0 мг |
| Теобромин / Theobromine | 0 мг |
Съдържанието на Галета в Workout.bg е актуализирано последно на 12/07/2023. Част от съдържанието на микронутриентите и макронутриентите може да отсъства или да е неточно поради технически причини, които ще разрешаваме във времето за което се извиняваме.
Информацията за хранителното съдържание на Галета е с цел обща информация и няма за цел да бъде основа за насочване към медицински решения. В случай, че планирате подобно действие следва да се обърнете към профилиран здравен експерт. Уъркаут.Бг не носи никаква отговорност при възникнали последици, следствие на предоставените данни за Галета.