Горчицата е популярна подправка, получена от семената на синапените растения. Има различни видове горчица, вариращи от меки и сладки до силно пикантни.
Горчицата е богата на антиоксиданти и съдържа минерали като селен и магнезий. Също така предоставя витамини от група B и витамин A.
Обикновено се приготвя като се разбиват семената и се добавя вода, оцет, сол и други подправки, за да се образува паста. Видът и вкусът на горчицата зависят от сорта на синапените семена и допълнителните съставки.
Горчицата е чудесен допълнителен вкус към месни ястия, сандвичи и сосове. Може да се съчетае и с кисели краставички за по-интересни вкусови нюанси.
Горчицата е полезна за здравето, тъй като предлага антиоксиданти, които могат да помогнат за предпазване от свободните радикали и поддържането на общото здраве.