100 г съдържат:
енергия:
204 калории- 23.05 г протеин
- 1 г въглехидрати
- 11.61 г мазнини

Херингата е малка, но изключително популярна морска риба, често готвена или печена в различни рецепти по целия свят.
С нея се срещаме в много национални кухни, включително в скандинавските и източноевропейските.
Херингата е богата на висококачествени белтъчини, омега-3 мастни киселини, витамин D и витамин B12.
Също така съдържа важни минерали като йод, желязо и цинк. Приготвянето на херинга може да включва мариноване в заливка, след което готвене или печене върху слаб огън.
Херингата се съчетава добре със свежи зелени салати, зелени лук, печени картофи или ръжен хляб. Добър избор за напитка може да бъдат бяло вино или бира. Омега-3 мастните киселини в херингата подпомагат здравето на сърцето и намаляват възпаленията в организма.
Приемът на достатъчно витамин D помага за здравите кости, докато витамин B12 подпомага нервната система и процеса на формиране на червените кръвни клетки.
Фибри / Fiber | 0 г |
Нишесте / Starch | N/A |
Захари / Sugars | 0 г |
Галактоза / Galactose | N/A |
Глюкоза / Glucose | N/A |
Захароза / Sucrose | N/A |
Лактоза / Lactose | N/A |
Малтоза / Maltose | N/A |
Фруктоза / Fructose | N/A |
Бетаин / Betaine | N/A |
Витамин A / Vitamin A | 120 IU |
Витамин B1 (Тиамин) / Vitamin B1 (Thiamine) | 0.11 мг |
Витамин B2 (Рибофлавин) / Vitamin B2 (Riboflavin) | 0.30 мг |
Витамин B3 (Ниацин) / Vitamin B3 (Niacin) | 4.12 мг |
Витамин B4 (Холин) / Vitamin B4 (Choline) | 83.30 мг |
Витамин B5 (Пантотенова киселина) / Vitamin B5 (Pantothenic acid) | 0.74 мг |
Витамин B6 (Пиридоксин) / Vitamin B6 (Pyridoxine) | 0.35 мг |
Витамин B9 (Фолиева киселина) / Vitamin B9 (Folic acid) | 0 мкг |
Витамин B12 (Кобалкамин) / Vitamin B12 (Cobalamin) | 13.14 мкг |
Витамин C / Vitamin C | 0.70 мг |
Витамин D / Vitamin D | 214 IU |
Витамин E / Vitamin E | 1.37 мг |
Витамин K1 / Vitamin K1 | 0.10 мкг |
Витамин K2 / Vitamin K2 (MK04) | N/A |
Аланин / Alanine | 1.39 г |
Аргинин / Arginine | 1.38 г |
Аспарагинова киселина / Aspartic acid | 2.36 г |
Валин / Valine | 1.19 г |
Глицин / Glycine | 1.11 г |
Глутамин / Glutamine | 3.44 г |
Изолевцин / Isoleucine | 1.06 г |
Левцин / Leucine | 1.87 г |
Лизин / Lysine | 2.12 г |
Метионин / Methionine | 0.68 г |
Пролин / Proline | 0.81 г |
Серин / Serine | 0.94 г |
Тирозин / Tyrosine | 0.78 г |
Треонин / Threonine | 1.01 г |
Триптофан / Tryptophan | 0.26 г |
Фенилаланин / Phenylalanine | 0.90 г |
Хидроксипролин / Hydroxyproline | N/A |
Хистидин / Histidine | 0.68 г |
Цистин / Cystine | 0.25 г |
Мазнини / Fats | 11.59 г |
› Мононенаситени мазнини / Monounsaturated fats | 4.79 г |
› Полиненаситени мазнини / Polyunsaturated fats | 2.74 г |
› Наситени мазнини / Saturated fats | 2.62 г |
› Трансмазнини / Trans fats | N/A |
Холестерол / Cholesterol | 77 мг |
Фитостероли / Phytosterols | N/A |
Стигмастероли | N/A |
Кампестероли / Campesterols | N/A |
Бета-ситостероли / Beta-sitosterols | N/A |
Желязо / Ferrium | 1.41 мг |
Калий / Potassium | 419 мг |
Калций / Calcium | 74 мг |
Магнезий / Magnesium | 41 мг |
Манган | 0.04 мг |
Мед / Copper | 0.12 мг |
Натрий / Sodium | 115 мг |
Селен / Selenium | 46.80 мкг |
Флуорид / Fluoride | N/A |
Фосфор / Phosphorus | 303 мг |
Цинк / Zinc | 1.27 мг |
Алкохол / Alcohol | 0 г |
Вода / Water | 64.16 г |
Кофеин / Caffeine | 0 мг |
Теобромин / Theobromine | 0 мг |
Съдържанието на Херинга (готвена, печена) в Workout.bg е актуализирано последно на 24/07/2023. Част от съдържанието на микронутриентите и макронутриентите може да отсъства или да е неточно поради технически причини, които ще разрешаваме във времето за което се извиняваме.
Информацията за съставът на Херинга (готвена, печена) е с цел обща информация и няма за цел да бъде фундамент за насочване към медицински решения. Ако планирате подобно действие следва да се консултирате с профилиран здравен специалист. Workout.bg не носи абсолютно никаква отговорност при възникнали последици, следствие на изложената справочна информация за Херинга (готвена, печена).