100 г съдържат:
енергия:
273 калории- 10.77 г протеин
- 51.9 г въглехидрати
- 2.44 г мазнини

Франзелата е тип хляб с произход от Франция, характерна е със своята дълга и тънка форма, хрупкава коричка и мека вътрешна част.
Този чудесен хлебен продукт се използва широко в различни кухни по целия свят. Франзелата е богата на въглехидрати и диетични влакнини, съдържа и някои витамини и минерали като тиамин (В1), ниацин (В3) и желязо.
Въпреки че не е източник на белтъци, тя осигурява добра енергия и може да бъде част от балансираното хранене. Франзелата се приготвя от тесто, състоящо се от брашно, вода, мая и сол, което след това се оформя в дълги хлебчета и се пече до златисто.
Важно е да се спазват времената за почивка и ферментация на тестото, за да се постигне идеалната текстура. Франзелата е универсална и може да се комбинира с много видове храни и напитки, включително сирена, варени яйца, супи, вина и бира.
Изключително вкусна е, когато се потопи в маслиново масло и балсамов оцет. Франзелата подпомага храносмилането поради високото съдържание на диетични влакнини. Тя също така поддържа енергийните нива, благодарение на въглехидратите, които осигуряват бърза енергия за организма.
Фибри / Fiber | 2.20 г |
Нишесте / Starch | 44.23 г |
Захари / Sugars | 4.62 г |
Галактоза / Galactose | 0 г |
Глюкоза / Glucose | 0.40 г |
Захароза / Sucrose | 0 г |
Лактоза / Lactose | 0 г |
Малтоза / Maltose | 3.70 г |
Фруктоза / Fructose | 0.51 г |
Бетаин / Betaine | N/A |
Витамин A / Vitamin A | 1 IU |
Витамин B1 (Тиамин) / Vitamin B1 (Thiamine) | 0.71 мг |
Витамин B2 (Рибофлавин) / Vitamin B2 (Riboflavin) | 0.43 мг |
Витамин B3 (Ниацин) / Vitamin B3 (Niacin) | 4.82 мг |
Витамин B4 (Холин) / Vitamin B4 (Choline) | 8 мг |
Витамин B5 (Пантотенова киселина) / Vitamin B5 (Pantothenic acid) | 0.46 мг |
Витамин B6 (Пиридоксин) / Vitamin B6 (Pyridoxine) | 0.11 мг |
Витамин B9 (Фолиева киселина) / Vitamin B9 (Folic acid) | 67 мкг |
Витамин B12 (Кобалкамин) / Vitamin B12 (Cobalamin) | 0 мкг |
Витамин C / Vitamin C | 0 мг |
Витамин D / Vitamin D | 0 IU |
Витамин E / Vitamin E | 0.21 мг |
Витамин K1 / Vitamin K1 | 0.70 мкг |
Витамин K2 / Vitamin K2 (MK04) | N/A |
Аланин / Alanine | N/A |
Аргинин / Arginine | N/A |
Аспарагинова киселина / Aspartic acid | N/A |
Валин / Valine | N/A |
Глицин / Glycine | N/A |
Глутамин / Glutamine | N/A |
Изолевцин / Isoleucine | N/A |
Левцин / Leucine | N/A |
Лизин / Lysine | N/A |
Метионин / Methionine | N/A |
Пролин / Proline | N/A |
Серин / Serine | N/A |
Тирозин / Tyrosine | N/A |
Треонин / Threonine | N/A |
Триптофан / Tryptophan | N/A |
Фенилаланин / Phenylalanine | N/A |
Хидроксипролин / Hydroxyproline | N/A |
Хистидин / Histidine | N/A |
Цистин / Cystine | N/A |
Мазнини / Fats | 2.42 г |
› Мононенаситени мазнини / Monounsaturated fats | 0.36 г |
› Полиненаситени мазнини / Polyunsaturated fats | 0.86 г |
› Наситени мазнини / Saturated fats | 0.53 г |
› Трансмазнини / Trans fats | 0.01 г |
Холестерол / Cholesterol | 0 мг |
Фитостероли / Phytosterols | N/A |
Стимастероли / Stigmasterols | N/A |
Кампестероли / Campesterols | N/A |
Бета-ситостероли / Beta-sitosterols | N/A |
Желязо / Ferrium | 3.91 мг |
Калий / Potassium | 117 мг |
Калций / Calcium | 52 мг |
Магнезий / Magnesium | 32 мг |
Манан / Manganese | 0.58 мг |
Мед / Copper | 0.15 мг |
Натрий / Sodium | 602 мг |
Селен / Selenium | 28.60 мкг |
Флуорид / Fluoride | N/A |
Фосфор / Phosphorus | 105 мг |
Цинк / Zinc | 1.04 мг |
Алкохол / Alcohol | 0 г |
Вода / Water | 33 г |
Кофеин / Caffeine | 0 мг |
Теобромин / Theobromine | 0 мг |
Съдържанието на Хляб (франзела) в Workout.bg е актуализирано последно на 24/07/2023. Част от съдържанието на микронутриентите и макронутриентите може да отсъства или да е неточно поради технически причини, които ще разрешаваме във времето за което се извиняваме.
Данните за хранителния състав на Хляб (франзела) има цел обща информация и няма за цел да бъде крайно мнение за насочване към медицински решения. Ако планирате подобно следва да се обърнете към профилиран здравен експерт. Workout.bg не носи отговорност при възникнали последици, следствие на данните за Хляб (франзела).