Суровият карас е морска риба, която се характеризира със своята свежест и висококачествени протеини.
Съдържа множество полезни нутриенти, включително витамин B12, йод и здравословни мастни киселини.
Той може да бъде приготвен в суши, сашими или тартари, съчетан със свежи зеленчуци и ароматни билки. Той може да се приготви и като маринована риба в цитрусови сокове за приготвяне на вкусни и освежаващи салати.
Суровият карас се съчетава чудесно с бели вина, свежи цитрусови плодове и ориенталски подправки като джинджифил и уасаби. Също така, той е прекрасен избор за основа на свежи салати с микс от различни зеленчуци и билки.
Суровият карас е полезен за здравето на сърцето и съдовете и може да подпомага поддържането на нормалните нива на холестерол в кръвта.
Той също така подпомага здравословното функциониране на щитовидната жлеза и има благоприятно влияние върху зрението.