Кейкът с ядки е вкусен десерт, богат на аромат и текстура. Той съдържа протеини, здравословни мастни киселини и витамини и минерали от ядките, както и въглехидрати и влакнини от брашното и захарта.
Приготвянето на кейк с ядки включва смесване на ядки, брашно, захар, яйца и масло, след което сместа се изпича до златисто кафяво. Вариантите на кейка са безкрайни - можете да използвате бадеми, лешници, орехи или дори комбинация от тях.
Кейкът с ядки се комбинира перфектно с чаша хубаво вино или топъл чай. Той също така е прекрасен избор за десерт след обилна вечеря или като сладко изкушение през деня.
Кейкът с ядки е богат на здравословни мастни киселини, които подпомагат здравето на сърцето и поддържат нормалните нива на холестерол в кръвта.
Той също така е добър източник на протеини и влакнини, които подпомагат здравословното храносмилане.