Кейкът от тиква е изключително вкусна и пълна с протеин десертна опция. Представлява сочна смесица от настъргана тиква, захар, яйца и брашно, печена до златисто.
Богат е на фибри, витамин А и калий, осигуряващи балансирано хранене. Също така, този кейк съдържа и здравословни мазнини, осигурявани от добавените орехи.
За приготвяне на този кейк, настърганата тиква се смесва със сухите съставки, добавят се яйцата и всичко това се пече във фурна. Рецептата може лесно да бъде адаптирана в зависимост от предпочитанията за подсладители и добавки.
Сервирайте го с чаша мляко или кафе за допълнителна наслада. Можете също така да добавите сметана или сладко от ягоди за допълнителен вкус. Тиквеният кейк е източник на витамин А, поддържащ зрението и имунната система.
Освен това, високото съдържание на фибри помага за поддържане на доброто здраве на чревната система.