Сушеният кервел е билка, която се използва широко в кулинарията заради своя уникален сладък и анасонов вкус.
Той е богат на витамин A, витамин C и някои B витамини, които са важни за зрението, имунната система и енергийните нива.
Сушеният кервел съдържа и фибри, които подпомагат храносмилането. Той може да бъде добавен към супи, сосове или салати за допълнителен вкус. Можете също така да го използвате за приготвяне на маринати или подправки за месо.
Сушеният кервел добре се комбинира със сушени подправки като копър, мащерка и магданоз. Можете да го добавите към чаша бяло вино за допълнителна сложност на вкуса. Сушеният кервел подпомага здравото храносмилане с диетичните фибри, които съдържа.
Освен това, витамините в него помагат за подпомагане на здравето на очите, кожата и имунната система.