Кетчупът е популярен сос, който се използва по цял свят и обикновено се прави от домати, захар, оцет и различни подправки. Той е богат на лицин, витамин C и антиоксиданти от доматите, които са важни за поддържането на здрава кожа, имунната система и борбата със свободните радикали.
Приготвянето на кетчуп в домашни условия изисква готвене на смес от домати, захар, оцет и подправки, до получаване на гъста консистенция.
Можете да добавите допълнителни подправки като чили или чесън за разнообразие на вкуса.
Кетчупът е идеален за добавяне към бургери, хотдози, пържени картофи или гриловани меса. Също така може да го комбинирате с други сосове като майонеза или горчица за разнообразие на вкуса.
Кетчупът е богат на антиоксиданти, които помагат за борбата със свободните радикали и за подпомагане на общото здраве.
Освен това, витамините в него подпомагат здравето на кожата и имунната система.