Кифлата с мак е тип хлебно изделие, подобна на стандартната кифла, но покрита с макови семена. Тя има характерния вкус на кифлата, допълнен от леко горчивия вкус на мака.
Кифлите с мак са добър източник на въглехидрати, но също така съдържат здравословни мазнини и протеини от маковите семена. Макът е богат на калций, магнезий и фосфор.
Кифлите с мак се приготвят по същия начин както стандартните кифли, но преди печене върху тях се посипват макови семена.
Пекат се във фурна до златисто. Кифлите с мак са отлични за закуска или за междинно хранене и се съчетават добре със сирене или мед.
Също така, могат да се сервират с чай или кафе за добавяне на допълнителен аромат. Кифлите с мак са полезни за здравото, тъй като подпомагат здравото храносмилане и поддържането на здрави кости и зъби поради високото съдържание на калций.