Суровият кокос е сърцето на тропическото плодче, което е изключително вкусно и ароматно. Той е обвит с твърда кафява кора и вътрешната му част е бяла и месеста.
Кокосът е богат на диетични влакнини, витамини C, E, B1, B3, B5 и B6 и минерали като желязо, селен, натрий, калций, магнезий и фосфор. Може да се консумира свеж или да се използва за приготвяне на множество ястия.
Месестата част може да се ренде или се използва за получаване на кокосово мляко. Кокосът се съчетава чудесно с различни десерти, салати и коктейли.
Също така може да се комбинира с риба и морски дарове за уникален вкус. Кокосът е полезен за организма, тъй като подпомага функциите на имунната система.
Предотвратява също така анемията, подобрява здравето на кожата и укрепва костите.