Леберкезът е популярен немски кулинарен специалитет, състоящ се от фино смляно свинско и говеждо месо, преправено с разнообразни подправки и зеленчуци.
Внушителният му вкус се дължи на комбинация от меса и ароматни подправки като мащерка, кориандър и черен пипер.
Той е богат на протеини, желязо и цинк, които са необходими за здравословния растеж и поддържане на имунната система.
Освен това, леберкезът е добър източник на В-витамини, които помагат за енергийния метаболизъм. Приготвянето на леберкез обикновено включва печене във фурна до златисто-кафява кора.
Съветваме ви да го сервирате с картофено пюре или салата за по-пълноценен обяд.
Леберкезът е полезен за организма, тъй като съдържа есенциални аминокиселини и микроелементи, които поддържат мускулната маса и общото здраве.