Маслото от кашу е тип масло, произведено от смляни кашу ядки. То има кремообразна консистенция и богат вкус на ядки. Маслото от кашу е богато на мононенаситени мазнини, витамин E, магнезий и мед.
Съдържа също витамин B6, който е важен за образуването на червени кръвни клетки и правилната функция на мозъка. Маслото от кашу се приготвя чрез мелене на кашу до получаване на гладка, кремообразна смес.
Може да се приготви в домашни условия с помощта на мощен блендер или кухненски робот. Маслото от кашу е страхотна добавка към смутита, зърнени закуски или дори като топинг за сладкиши.
Също така, може да се комбинира с плодове като ябълки или банани за здравословна закуска или междуястие. Масло от кашу подпомага здравословното състояние на сърцето, като помага в регулирането на холестерола.
Също така е източник на витамин E, който има антиоксидантни свойства и помага за поддържане на здрава кожа и коса.