Медът е естествен сладкиш, произведен от пчелите, които събират нектар от цветята. Той има гъста, сиропообразна консистенция и сладък, ароматен вкус.
Медът е богат на фруктоза и глюкоза, които осигуряват естествена енергия. Съдържа също полезни антиоксиданти, както и микроелементи като магнезий, калий и цинк. Медът не изисква специална обработка или приготвяне.
Може да се използва директно от буркана в различни кулинарни приложения. Медът е великолепен допълнителен сладък вкус към чай, гръцки йогурт, овесена каша или за сладка закуска.
Също така е идеален за използване в различни сладкиши и десерти. Медът има антибактериални и антиоксидантни свойства, които подпомагат имунната система.
Също така, той помага за подобряване на храносмилането и облекчаване на болки в гърлото.