Пъстървата е сладководна риба със сребристо-розов цвят и изключително вкусно месо. Тя е известна със своята нежна текстура и ароматен вкус.
Богата е на омега-3 мастни киселини, витамин D и селен, които са отлични за здравето на сърцето.
Също така съдържа и високо количество протеини, които подпомагат растежа на мускулите. Пъстървата може да се приготвя на различни начини, но най-популярните са варенето и печенето.
При печене е добре да се добави малко масло или лимонов сок за допълнителен аромат. Пъстървата се комбинира чудесно с бели вина и зелени салати.
Също така може да се сервира с картофено пюре или ориз. Рибата е изключително полезна за организма, тъй като подпомага здравето на сърцето, подобрява мозъчната функция и намалява риска от хронични заболявания.