Пшеничното брашно е основен продукт в много кухни по света и е основен компонент в приготвянето на хляб, питки и други изделия. То се получава от смилането на пшенични зърна и има светло жълт цвят.
Съдържа високо количество протеини, витамини от група B и минерали като желязо и магнезий. Също така е богато на фибри, които подпомагат храносмилането.
Пшеничното брашно може да се използва за приготвяне на различни видове хляб, питки, тестени изделия и сладкиши.
За допълнителен вкус може да се добавят различни подправки или семена. Брашното се комбинира чудесно с мляко или вода при приготвянето на тесто.
Също така може да се използва за сгъстяване на сосове или супи. То е полезно за организма, тъй като подпомага храносмилането, поддържа здравето на костите и мускулите, както и осигурява необходимата енергия за деня.