Пълнозърнестото пшенично брашно е произведено от цялото зърно на пшеницата.
То запазва всички слоеве на зърното, включително триците, ендоспермата и зародиша. Брашното е богато на фибри, минерали и витамини от група В.
Присъстват и множество антиоксиданти, включително ферулова киселина. Приготвя се чрез смесване с вода, мая и сол, за да се направи тесто, което след това може да се изпече.
За по-ароматен вкус, можете да добавите орехи, семена или сушени плодове. Пълнозърнестото брашно подобрява храносмилането и регулира нивата на кръвната захар.
Тази храна помага за засилване на здравословното храносмилане и поддържане на чиста и здрава кожа.
Освен това, пълнозърнестото брашно може да допринесе за повишаване на чувството за ситост и намаляване на потреблението на излишни калории.