Безалкохолният пунш е освежаваща напитка, известна със сладкия си цитрусов вкус и наситен цвят. В зависимост от съставките, той може да съдържа разнообразие от витамини и минерали, особено витамин C, ако се използват цитрусови плодове.
Пуншът се приготвя като се смесват различни сокове, плодове и подсладители в голяма кана или гърне и се оставя да охлади. Може да се добавят и някои билки или подправки за допълнителен аромат.
Пуншът е идеален за сервиране на партита или събирания и се комбинира добре с широка гама от закуски и закуски.
Витамините и антиоксидантите в плодовете, използвани за приготвяне на пунша, могат да подпомогнат имунната система и общото здраве.
Освен това, пуншът е вкусен начин да се увеличи приемът на вода и да се поддържа хидратацията.