Телешкият шницел е тънко нарязано парче месо, което е панирано и пържено до златисто-кафяво. Той се отличава с хрупкавата си коричка и сочната си вътрешност.
Телешкото месо е отличен източник на белтъчини и съдържа важни минерали като цинк, желязо и фосфор. Също така е богато на витамини от група B, включително витамин B12.
Шницелът се приготвя като първо се слагат подправки, после се панира в яйца и брашно или галета, и накрая се пържи в горещо масло.
Телешкият шницел обикновено се сервира с гарнитура от картофи или салата.
Перфектната напитка към него е бира или червено вино. Шницелът е полезен за поддържане на мускулната маса поради високото съдържание на белтъчини.
Витамините от група B подпомагат обмена на веществата и сърдечно-съдовата система.