Сьомгата е морска риба с тъмно-розово месо и изключително вкусни характеристики. След като се изпържи, текстурата й става крехка и сочна.
Съдържа омега-3 мастни киселини, витамин D и високо съдържание на протеини.
Също така е и прекрасен източник на здравословни нутриенти. За да се изпържи, рибата се осолява и поставя в горещо масло или олио до постигане на златист цвят.
Сервирайте със зелена салата или гарнирайте с лимон. Сьомгата се съчетава прекрасно и с бяло вино или сок от цитрусови плодове.
Приемането на сьомга подобрява сърдечно-съдовата функция и укрепва костите. Сред многобройните й предимства е и възможността да се комбинира с разнообразни подправки и зеленчуци.
Освен вкусната си характеристика, тя добавя и изисканост на всяка трапеза.