Бри е вид меко френско сирене, известно със своя кремообразна текстура и леко горчив вкус. Сиренето е обвито в бяла, плесенова кора, която добавя към неговия уникален аромат.
Бри е богато на протеини и калций, както и на витамини от група B. Освен това, съдържа здравословни мастни киселини.
Приготвянето на бри често включва консумацията му в сурово състояние, въпреки че може и да се пече за да получи разтопено, кремообразно състояние.
Сиренето Бри се комбинира чудесно с круша, ябълка или грозде, както и със свеж хляб или крекери. Препоръчва се да се сервира с бяло вино, което подчертава неговия богат вкус. Бри е благоприятно за костната плътност поради високото съдържание на калций.
Също така, витамините от група B могат да помогнат за поддържане на здравето на нервната система и да подпомагат процеса на енергийно обмяна в тялото.