Сиренето (чедър) е популярно английско сирене, известно със своята зрялост и мощен вкус. Има гладка и мека текстура и се създава от краве мляко. Чедър сиренето е богато на протеини и калций и предлага важни минерали като фосфор.
То също така съдържа някои B витамини, които подпомагат енергийния обмен в организма. Чедърът е широко използван в готварството, особено в сандвичи, пици и паста.
Също така, може да бъде използван в различни видове салати или да се нареже на парченца за снакс. Чедърът е чудесен с червено вино и се комбинира добре с ябълки или груши. Може да се сервира с хляб и орехи за допълнителна текстура и вкус.
Чедърът предлага редица здравословни предимства. Високото му съдържание на калций помага за поддържане на здрави кости и зъби.
Освен това, протеините в него могат да подпомогнат поддържането на мускулната маса и подобряването на общото здраве.