Кравето сирене е вид сирене, произведено изцяло от краве мляко. Това е общо наименование, което обхваща много различни стилове на сирена, включително чедър, гауда и бри.
Краве сиренето е богато на протеини, калций и витамин B12, също така предлага забележително количество фосфор и цинк.
Краве сирене е чудесен избор за консумация в суров вид, но може и да се използва в готварството, например в паста, пици, супи и сандвичи.
Отлично се комбинира с плодове като ябълки и грозде, както и със зеленчуци като домати и краставици. Подходящо е да се сервира с бяло или червено вино, в зависимост от вида на сиренето. Краве сиренето е отличен източник на калций, който е важен за здравето на костите и зъбите.
Също така, витамин B12 в сиренето помага за поддържане на здравето на нервната система и подпомага енергийния метаболизъм.