Спаначеното суфле е ефирен и деликатен кулинарен шедьовър, който комбинира меката текстура на суфлето с пълнежа от пресен спанак.
Тази храна е идеален избор за вечеря или за специален повод. Съдържа голямо количество желязо, калций и витамин А, предоставени от спанака, които спомагат за кръвоносната система и здравето на кожата.
За приготвянето му е необходимо да се смеси спаначено пюре с яйца, мляко и брашно, след което сместа се пече до получаване на златиста коричка.
Спаначеното суфле отлично се комбинира с бяло вино или свежа салата. Приемането му не само допринася за балансирана диета, но и подпомага храносмилането благодарение на влакнините от спанака. Поднесено горещо, спаначеното суфле разкрива всичките си аромати и вълшебен вкус.
Може да добавите и малко пармезан или сирене фета, за да придадете допълнителен вкусов акцент.