Гъбената супа е изискано ястие, приготвено от различни видове гъби, зеленчуци и подправки. Тя има богат и наситен вкус, благодарение на уникалните аромати на гъбите.
Гъбите съдържат важни витамини като В2 и В3, които са ключови за обмяната на веществата. Също така, те са добър източник на диетични влакнини.
Приготвянето на гъбена супа включва запържване на гъбите и зеленчуците, след което се добавя бульон и се оставя да ври. В края се добавят подправките и супата е готова. Гъбената супа е чудесна комбинация с късове прясно изпечен хляб или с ориз.
Също така, тя се съчетава добре с червено вино. Гъбената супа е полезна за здравето, тъй като подпомага доброто здравословно състояние на нервната система.
Освен това, влакнините в нея помагат за регулиране на холестерола и за поддържане на здравословно тегло.