100 г съдържат:
енергия:
233 калории- 25.98 г протеин
- 1 г въглехидрати
- 13.44 г мазнини

Свинският джолан е част от задния край на свинята, известен с плътната си структура. Съдържа витамини от групата B, желязо и цинк.
Приготвя се чрез бавно печене, докато стане мек и сочен. Добре се съчетава със зеленчуци и червено вино.
Редовната консумация помага за подобряване на имунитета и мускулната маса. Тази част от прасето често е гурме избор заради текстурата и вкусовете си.
При подправяне с ароматни подправки като розмарин или мащерка, вкусът става наистина неповторим.
Съчетан с домашно приготвен сос, джоланът може да се превърне в основно ястие на всяка трапеза.
Фибри / Fiber | 0 г |
Нишесте / Starch | N/A |
Захари / Sugars | 0 г |
Галактоза / Galactose | N/A |
Глюкоза / Glucose | N/A |
Захароза / Sucrose | N/A |
Лактоза / Lactose | N/A |
Малтоза / Maltose | N/A |
Фруктоза / Fructose | N/A |
Бетаин / Betaine | 3.60 мг |
Витамин A / Vitamin A | 14 IU |
Витамин B1 (Тиамин) / Vitamin B1 (Thiamine) | 0.41 мг |
Витамин B2 (Рибофлавин) / Vitamin B2 (Riboflavin) | 0.35 мг |
Витамин B3 (Ниацин) / Vitamin B3 (Niacin) | 7.46 мг |
Витамин B4 (Холин) / Vitamin B4 (Choline) | 90.30 мг |
Витамин B5 (Пантотенова киселина) / Vitamin B5 (Pantothenic acid) | 0.83 мг |
Витамин B6 (Пиридоксин) / Vitamin B6 (Pyridoxine) | 0.44 мг |
Витамин B9 (Фолиева киселина) / Vitamin B9 (Folic acid) | 0 мкг |
Витамин B12 (Кобалкамин) / Vitamin B12 (Cobalamin) | 0.50 мкг |
Витамин C / Vitamin C | 0 мг |
Витамин D / Vitamin D | 22 IU |
Витамин E / Vitamin E | 0.23 мг |
Витамин K1 / Vitamin K1 | 0 мкг |
Витамин K2 / Vitamin K2 (MK04) | N/A |
Аланин / Alanine | 1.49 г |
Аргинин / Arginine | 1.67 г |
Аспарагинова киселина / Aspartic acid | 2.43 г |
Валин / Valine | 1.31 г |
Глицин / Glycine | 1.17 г |
Глутамин / Glutamine | 3.97 г |
Изолевцин / Isoleucine | 1.23 г |
Левцин / Leucine | 2.14 г |
Лизин / Lysine | 2.31 г |
Метионин / Methionine | 0.71 г |
Пролин / Proline | 1.05 г |
Серин / Serine | 1.08 г |
Тирозин / Tyrosine | 1.03 г |
Треонин / Threonine | 1.14 г |
Триптофан / Tryptophan | 0.31 г |
Фенилаланин / Phenylalanine | 1.08 г |
Хидроксипролин / Hydroxyproline | 0.09 г |
Хистидин / Histidine | 1.06 г |
Цистин / Cystine | 0.29 г |
Мазнини / Fats | 13.42 г |
› Мононенаситени мазнини / Monounsaturated fats | 5.82 г |
› Полиненаситени мазнини / Polyunsaturated fats | 2.44 г |
› Наситени мазнини / Saturated fats | 4.61 г |
› Трансмазнини / Trans fats | 0.09 г |
Холестерол / Cholesterol | 91 мг |
Фитостероли / Phytosterols | N/A |
Стигмастероли | N/A |
Кампестероли / Campesterols | N/A |
Бета-ситостероли / Beta-sitosterols | N/A |
Желязо / Ferrium | 0.87 мг |
Калий / Potassium | 345 мг |
Калций / Calcium | 15 мг |
Магнезий / Magnesium | 22 мг |
Манган | 0.02 мг |
Мед / Copper | 0.12 мг |
Натрий / Sodium | 81 мг |
Селен / Selenium | 26.40 мкг |
Флуорид / Fluoride | N/A |
Фосфор / Phosphorus | 242 мг |
Цинк / Zinc | 2.42 мг |
Алкохол / Alcohol | 0 г |
Вода / Water | 60.37 г |
Кофеин / Caffeine | 0 мг |
Теобромин / Theobromine | 0 мг |
Съдържанието на Свински (джолан, готвен, печен) в Workout.bg е актуализирано последно на 23/10/2023. Част от съдържанието на микронутриентите и макронутриентите може да отсъства или да е неточно поради технически причини, които ще разрешаваме във времето за което се извиняваме.
Данните за хранителното съдържание на Свински (джолан, готвен, печен) има цел обща информация и няма за цел да бъде основа за вземане на медицински решения. Ако планирате подобно следва да се обърнете към профилиран консултант. Онлайн магазин Workout.bg не носи отговорност при възникнали последици, следствие на изложената справочна информация за Свински (джолан, готвен, печен).