100 г съдържат:
енергия:
260 калории- 25.6 г протеин
- 1 г въглехидрати
- 16.63 г мазнини

Свинският врат е предпочитана част за готвене на пържоли заради мазнините си. Богат е на протеини, калций и фосфор.
Приготвя се на скара или тиган до желаната степен на готовност. Поднася се с гарнитура от картофи и бяло вино.
Консумацията му поддържа костната плътност и енергийния баланс. Често се съчетава с различни маринати, които придават допълнителен аромат на пържолата.
Любителите на месо често избират тази част заради сочността и аромата ѝ. Комбиниран със свежи зеленчуци или салата, става идеален избор за лятната трапеза.
Фибри / Fiber | 0 г |
Нишесте / Starch | N/A |
Захари / Sugars | 0 г |
Галактоза / Galactose | N/A |
Глюкоза / Glucose | N/A |
Захароза / Sucrose | N/A |
Лактоза / Lactose | N/A |
Малтоза / Maltose | N/A |
Фруктоза / Fructose | N/A |
Бетаин / Betaine | 3.40 мг |
Витамин A / Vitamin A | 9 IU |
Витамин B1 (Тиамин) / Vitamin B1 (Thiamine) | 0.70 мг |
Витамин B2 (Рибофлавин) / Vitamin B2 (Riboflavin) | 0.40 мг |
Витамин B3 (Ниацин) / Vitamin B3 (Niacin) | 4.07 мг |
Витамин B4 (Холин) / Vitamin B4 (Choline) | 87.90 мг |
Витамин B5 (Пантотенова киселина) / Vitamin B5 (Pantothenic acid) | 0.73 мг |
Витамин B6 (Пиридоксин) / Vitamin B6 (Pyridoxine) | 0.28 мг |
Витамин B9 (Фолиева киселина) / Vitamin B9 (Folic acid) | 0 мкг |
Витамин B12 (Кобалкамин) / Vitamin B12 (Cobalamin) | 1.06 мкг |
Витамин C / Vitamin C | 0.30 мг |
Витамин D / Vitamin D | 63 IU |
Витамин E / Vitamin E | 0.29 мг |
Витамин K1 / Vitamin K1 | 0 мкг |
Витамин K2 / Vitamin K2 (MK04) | N/A |
Аланин / Alanine | 1.49 г |
Аргинин / Arginine | 1.59 г |
Аспарагинова киселина / Aspartic acid | 2.37 г |
Валин / Valine | 1.39 г |
Глицин / Glycine | 1.22 г |
Глутамин / Glutamine | 4 г |
Изолевцин / Isoleucine | 1.20 г |
Левцин / Leucine | 2.05 г |
Лизин / Lysine | 2.30 г |
Метионин / Methionine | 0.68 г |
Пролин / Proline | 1.03 г |
Серин / Serine | 1.06 г |
Тирозин / Tyrosine | 0.89 г |
Треонин / Threonine | 1.17 г |
Триптофан / Tryptophan | 0.33 г |
Фенилаланин / Phenylalanine | 1.02 г |
Хидроксипролин / Hydroxyproline | N/A |
Хистидин / Histidine | 1.02 г |
Цистин / Cystine | 0.33 г |
Мазнини / Fats | 16.61 г |
› Мононенаситени мазнини / Monounsaturated fats | 7.42 г |
› Полиненаситени мазнини / Polyunsaturated fats | 1.46 г |
› Наситени мазнини / Saturated fats | 5.95 г |
› Трансмазнини / Trans fats | N/A |
Холестерол / Cholesterol | 95 мг |
Фитостероли / Phytosterols | N/A |
Стигмастероли | N/A |
Кампестероли / Campesterols | N/A |
Бета-ситостероли / Beta-sitosterols | N/A |
Желязо / Ferrium | 1.40 мг |
Калий / Potassium | 326 мг |
Калций / Calcium | 36 мг |
Магнезий / Magnesium | 21 мг |
Манган | 0 мг |
Мед / Copper | 0.06 мг |
Натрий / Sodium | 69 мг |
Селен / Selenium | 36.30 мкг |
Флуорид / Fluoride | N/A |
Фосфор / Phosphorus | 210 мг |
Цинк / Zinc | 4.51 мг |
Алкохол / Alcohol | 0 г |
Вода / Water | 57.25 г |
Кофеин / Caffeine | 0 мг |
Теобромин / Theobromine | 0 мг |
Съдържанието на Свински (врат (стек), печен) в Workout.bg е актуализирано последно на 23/10/2023. Част от съдържанието на микронутриентите и макронутриентите може да отсъства или да е неточно поради технически причини, които ще разрешаваме във времето за което се извиняваме.
Справката за съдържанието на Свински (врат (стек), печен) има цел обща информация и няма за цел да бъде фундамент за вземане на медицински решения. В случай, че планирате такова действие следва да се консултирате с профилиран лекар. Уъркаут.Бг не носи абсолютно никаква отговорност при възникнали последици, следствие на предоставените данни за Свински (врат (стек), печен).