Тофуто е известно като "веганско месо" - то е белтък, извлечен от соевите зърна, и се произвежда във форма на твърди блокове. Вкусът на тофуто е ненатрапчив, но е в състояние да абсорбира вкусовете на други продукти с които се приготвя.
Тое богато на белтъци, минерали като калций и магнезий, и е източник на витамини от групата B. Също така, съдържа и соеви изофлавони, които са известни със своите антиоксидантни свойства.
Приготвянето на тофу е просто - той може да се реже на кубчета и да се прибавя в различни ястия. Може да се използва в супи, салати, тигани или като заместител на месото във веганския вариант на бургер.
Тофу отлично се съчетава със соев сос, чесън, зеленчуци и ориз. По отношение на напитките, тофу може да се консумира с бели вина, зелен чай или соево мляко.
Тофуто е полезно за организма, защото помага в поддържането на здрава костна система и подпомага общото белтъчно възстановяване. Има също така и положителен ефект върху нивата на холестерола и предпазва сърцето от заболявания.